Advent u Sinju 2017.

11.12.2017.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Advent u Sinju 2017.

I ove godine pripremili smo bogat program „Adventa u Sinju“, manifestacije koju, na krilima prošlogodišnjeg uspjeha, organiziraju Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske uz neprocjenjivu pomoć nekoliko udruga.

Na svečanosti otvaranja, 2. prosinca, gradonačelnica Kristina Križanac i župnik fra Perica Maslać su zapalili prvu adventsku svijeću. Svi su prisutni izrazili oduševljenje ovom lijepom gestom, prvi put u našem gradu. Kao da je plamenom adventske svijeće raspiren vedri, topli, blagdanski duh naših sugrađana, i na pravi način najavljena buduća događanja u iščekivanju Božića. Druženje je nastavljeno u veselom tonu, uz nastup Mješovitog zbora grada Sinja i Sinjskih mažoretkinja zaslađen kolačima i drugim slasticama koje su za posjetitelje Snježnog gradića pripremile vrijedne ruke članova udruge Sinjski ferali. Tjedan je obilovao događanjima; prigodnim programima s osobitim naglaskom na tradiciju su se predstavile općine Dicmo, Hrvace, Otok kao i grad Trilj. U petak, 8. prosinca, unatoč lošem vremenu, na radost brojne publike nastupila je popularna sinjska grupa Z-band čija svirka uvijek ugrije sve prisutne.

10. prosinca upaljena je i druga adventska svijeća koju su upalili župnik fra Perica Maslać, župni vikar fra Antonio Mravak, dogradonačelnik Zlatko Ugrin i direktorica TZ grada Sinja Monika Vrgoč. Svečanost su uveličali članovi Dječjeg zbora župne filijale Brnaze, koji su u dvorani Svetišta Gospe Sinjske izveli prigodni program pod nazivom „Pjevajmo i radujmo se“.

Program je potom nastavljen koncertom grupe Afterfire na Šetalištu Alojzija Stepinca. Osim zabave na otvorenom, u okviru Međunarodnog susreta gradova prijatelja – kazališnog maratona kojeg je organiziralo Sinjsko pučko kazalište, Sinjani i njihovi gosti su imali prigodu pogledati tri predstave gostujućih amaterskih kazališta, „Svastika“ Gradskog kazališta mladih Vitez iz Viteza u BiH, „Adio pameti“ udruge Đakovački amaterski glumci iz Đakova i „Hebemu miša“ Hrvatskog doma Vukovar.

Organizatori su pripremili još brojnih zanimljivih događanja među kojim će zasigurno svatko naći nešto za sebe. Slijede nastupi glazbenih grupa, sajmovi, humanitarne akcije, darivanja, gastro večeri, prikazivanja filmova i scenski nastupi te neizostavno, doček Nove godine na otvorenom uz grupe Buđenje i Uzbuna koje jamče nezaboravan provod.

Pridružite nam se u iščekivanju rođenja našega malenog Spasitelja, zajedno se veselimo u blagdanskom duhu i neka nas ponese radost Božića!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?