Padobranstvo

Vrijeme za čitanje: 1 minuta
Padobranstvo Monika Vrgoč

Zrakoplovna baza u Sinju izgrađena je još davne 1931. godine. Sinjski aerodrom, popularni Piket, nosio je službeno ime Zrakoplovna baza Sinj – Aerodrom Split i povezivao je Split i Zagreb te Split i Dubrovnik. Putnici su se iz Splita prevozili autobusom na sinjski aerodrom. Zračni promet se odvijao sve do otvaranja aerodroma u Resniku 1964. godine. Bazu je koristila vojska Kraljevine, a kasnije i njemačka, odnosno talijanska vojska. Nedugo nakon svršetka rata izgrađena je pristanišna zgrada s kontrolnim tornjem, meteorološka postaja i hangar za smještaj manjih letjelica, kao i poligon za obuku padobranaca.

Zbog kompletne infrastrukture danas mnogi piloti jedrilica i manjih aviona koriste sinjski aerodrom koji u svojoj ponudi ima jedriličarsku sekciju i školu padobranstva.

Na aerodromu je najživlje početkom kolovoza kada se održava Alkarski padobranski kup. Padobranci iz svih krajeva svijeta s raznih visina i koristeći razne oblike padobrana pokušavaju pogoditi padobransku metu, tj. mjesto doskoka koje je iscrtano u obliku alke.

Sinjski sportski aerodrom

Put Piketa bb

+385 (0)95 907 8507

aeroklubsinj.hr

Srodni sadržaj

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?