Noć muzeja u Muzeju Sinjske Alke

28.01.2021.
Noć muzeja u Muzeju Sinjske Alke

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja održava se u petak, 29. siječnja, a bit će održana i u Muzeju Sinjske alke i to u vremenu od 18 do 23 sata.

Program u Muzeju Sinjske alke u potpunosti će biti virtualni. Za vrijeme njegovog trajanja bit će promovirane dvije video igre i kviz, bit će organizirana virtualna šetnja po Muzeju, kao i nagradna igra na kvizu ‘Koliko punata’ u kojoj će dobitnik biti izabran između onih koji točno odgovore na najveći broj pitanja.

Informacije će biti objavljivane putem Instagrama i Facebooka.

instagram.com/sinjska.alka/?hl=hr

facebook.com/muzej.alke/

Program Noći muzeja 2021.

– U sridu! – Video igra “U sridu!“ je simulacija je gađanja alke. Igrač jaše konja i pokušava u punom trku pogoditi „u sridu“ i sakupiti što više „punata“ (bodova).

play.google.com/store/apps/details?id=hr.gamechuck.u_sridu&hl=hr&gl=US

– Bitka 1715. „Bitka 1715.“ je strateška igra za više igrača, od kojih je jedan na strani Osmanlija, a drugi na strani Alkara. Kroz pametnu strategiju, igrači pokušavaju onesposobiti neprijatelja ili osvojiti Tvrđavu.

play.google.com/store/apps/details?id=hr.gamechuck.bitka_1715&hl=hr&gl=US

– Koliko punata? – „Koliko punata?“ je online kviz u kojem igrači mogu s prijateljima, poznanicima i drugima na internetu provjeriti svoje znanje iz povijesti i kulture vezane uz Sinjsku alku!

play.google.com/store/apps/details?id=hr.gamechuck.koliko_punata&hl=hr&gl=US

Virtualna šetnja – Na web stranici alka.hr uz veliki broj fotografija i informacija o Sinjskoj alki, Viteškom alkarskom društvu Sinj i Muzeju Sinjske alke možete krenuti i na virtualnu šetnju postavom Muzeja.

alka.hr/muzej/virtualna-setnja-s57

 Noć muzeja u Muzeju Sinjske Alke

 Noć muzeja u Muzeju Sinjske Alke

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?