Nova publikacija u Gospinu čast!

09.02.2021.
Nova publikacija u Gospinu čast!

Turistička zajednica grada Sinja ponosno predstavlja novu brošuru o crkvi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.

Novo izdanje brošure, nastalo na temeljima prethodnih dvaju izdanja iz 1998. i 2008. godine, s originalnim tekstom fra Bože Vulete, plijeni pažnju jedinstvenim dizajnom kojeg potpisuje naš cijenjeni i nagrađivani dizajner Boris Ljubičić, rođeni Sinjanin. U realizaciji su sudjelovali i svećenici našeg svetišta i sam dizajner. Birane fotografije izvanredno nadopunjuju tekst.

Povijest dolaska franjevaca na ove prostore, stoljetne borbe za slobodu, crtice o neumornoj gradnji, onoj doslovnoj – religijskih građevina koje danas dobro poznajemo i divimo im se te onoj duhovnoj – stvaranja zajednice koja je srce Sinja i Cetinske krajine, ali i mnogo šire, marijanske obitelji; nepokolebljiva odanost Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, umjetnička i duhovna posebnost crkve i svetišta, odgojna, izdavačka i prosvjetiteljska djelatnost sinjskih fratara, neraskidiva povezanost Alke i Gospe – teme su u srži nove publikacije.

Brošura je tiskana u 3000 primjeraka, a nadamo se do kraja ožujka, uz hrvatsku verziju, u tisku imati i prijevode na njemačkom i engleskom jeziku.

Nova publikacija u Gospinu čast

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?