Zelena čistka - Sinj 2021. u sklopu Svjetskog dana čišćenja

22.09.2021.
Vrijeme za čitanje: 2 - 3 min.

Zelena čistka

25. rujna 2021.
09:00

Okupljanje kod mosta na Panju i na parkingu kod Sutine


U sklopu Svjetskog dana čišćenja, Grad Sinj u suradnji s brojnim institucijama: Čistoća Cetinske krajine, HGSS, JVD i DVD Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Biom, PD Svilaja, NOPD Koćari, PD Vukovi, Cetina adventure klub, JU More i krš, Hrvatske šume, Kamičak i volonterima, organizira ekološku akciju "Zelena čistka - Sinj 2021." Zainteresirani volonteri u suradnji s gradskim komunalnim službama sudjelovati će u čišćenju nekoliko divljih odlagališta na području Grada Sinja.

Nakon održanog koordinacijskog sastanka o akciji, dogovorene su lokacije koje bi se čistile od raznih vrsta otpada. To su: rijeka Cetina od Panja do Despotuše i područje značajnog krajobraza Sutina na kojem se nažalost, nalaze brojna ilegalna odlagališta otpada.

Rijeku Cetinu čistiti će članovi HGSS s roniocima, dok volonteri idu na područje Sutine, gdje će djelatnici Čistoće Cetinske krajine, JVP i DVD Sinj, biti s potrebnom mehanizacijom. Za sve volontere biti će osigurane rukavice i vrećice za otpad. Međutim, molimo zainteresirane koji su to u mogućnosti da ponesu vlastiti alat za čišćenje ( grablje, lopate, kosire).

Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati desetu godinu za redom u Hrvatskoj. Hrvatska provođenjem akcije Zelena čistka nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koja utječe na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, našeg zajedničkog dobra.

Prvotno je akcija čišćenje bila predviđena za subotu 18. rujna. Međutim, zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta odgodila se za subotu 25. rujna. Predviđeno vrijeme okupljanja je u 09:00 sati na početnim lokacijama (kod mosta na Panju i na parkingu kod Sutine).

Akcija čišćenja bi trajala do 13:00 sati, nakon čega je za sve sudionike osiguran ručak.

Svi zainteresirani građani ljubitelji prirode mogu se pridružiti akciji čišćenja. Molimo Vas da nam Vašu prijavu pošaljete na e-poštu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz navođenje imena akcije: Zelena čistka, kao i ime i prezime sudionika.

Veselimo se Vašem dolasku!

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?