Grad Sinj primljen u Europsku mrežu destinacija izvrsnosti (EDEN)

29.10.2012.
Grad Sinj primljen u Europsku mrežu destinacija izvrsnosti (EDEN)

EDEN (European Destinations of Excellence Network) je mreža koja promiče modele održivog razvoja turizma te turistički manje razvijene i netradicionalne destinacije, a osnovala ju je Europska komisija 2008. godine. Grad Sinj je zasluženo izborio članstvo u mreži jer je prepoznat njegov potencijal, posebno kroz manifestaciju Sinjska alka.

Dana 23. listopada direktorica Turističke zajednice grada Sinja dipl. oec. Jelena Bilić, potpisala je u Bruxellesu Deklaraciju o europskoj mreži kojom se obvezuju na daljnje ulaganje u održivi razvoj. Radionice i skupovi koje organiziraju Europska komisija i EDEN pružaju priliku za međusobnu suradnju, razmjenu iskustava i zajedničku promidžbu svih destinacija izvrsnosti za održivi turizam.

Vrijednosti društvene, kulturne i okolišne održivosti netradicijskih turističkih odredišta prepoznali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Hrvatska od početka sudjeluje u tom projektu, ali bez prava na financijsku potporu, jer još nije članica Europske unije.

Hrvatski članovi EDEN mreže su: Sv. Martin na Muri, Grad Đurđevac, NP Sjeverni Velebit, Grad Nin, Pustara Višnjica, a od 23. listopada 2012. su im se pridružili Etno selo Kumrovec, Turistički kompleks Cimper, Park prirode Papuk, Park prirode Lastovo i Grad Sinj.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?