'Upoznaj svoju zemlju' kroz besplatan turistički obilazak kulturnih znamenitosti grada Sinja

10.01.2022.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
'Upoznaj svoju zemlju' kroz besplatan turistički obilazak kulturnih znamenitosti grada Sinja

Okupljanje 15.01. u 12:00 sati
ispred Muzeja Cetinske krajine


Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča

Nakon prošlogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom, u subotu 15. siječnja u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju", a u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja 'Osinium', Muzejom Sinjske alke, Muzejom Cetinske krajine i Galerije Sikirica poziva zainteresirane građane Sinja i Cetinske krajine, kao i posjetitelje i turiste na besplatan turistički obilazak kulturnih znamenitosti.

Okupljanje je u 12:00 sati ispred Muzeja Cetinske krajine uz pratnju turističkog vodiča. Svi sudionici imat će priliku posjetiti dvije aktualne izložbe: "Kip Biblije - tijelo jezika sa sviju kontinenata" koja se nalazi u Muzeju Cetinske krajine Sinj i "Anđeli" Ive Pervana u Galeriji Sikirica, tvrđavu Kamičak, Muzej Sinjske alke i saznati nešto više o viteškom gradu Sinju, istaknutim osobama koje su utjecale na njegov razvoj, brojnim javnim skulpturama, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji koja je prva gimnazija u južnoj Hrvatskoj s hrvatskim nastavnim jezikom, tvrđavi Grad, crkvi Gospe Sinjske najvećem južnohrvatskom marijanskom svetištu u kojoj se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjske, zavjetnoj crkvi na tvrđavi Grad, čudesnoj obrani grada Sinja 1715. te značaju Sinjske Alke, viteške igre pod zaštitom #UNESCO-a.

Molimo da Vaš dolazak potvrdite na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt mobitel br. 099 450 0305

Veselimo se Vašem dolasku!!!

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?