Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak 2022.

11.04.2022.
Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak 2022.

18.04.2022. u 11:00 sati
Šetalištu Alojzija Stepinca, Sinj


U Sinju 18. travnja 2022., na Uskrsni ponedjeljak, nakon dvogodišnje stanke prouzrokovane pandemijom, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, po četvrti put organizira Uskrsni doručak na otvorenome. Ova manifestacija, za koju se nadamo da će postati tradicionalna, započeti će u 11:00 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca. Cilj nam je svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela uz prigodne običaje.

Stoga smo za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica. Za najmlađe sudionike pripremili smo prigodan zabavni program. Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, biti će upriličen i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja te nastupu Mislava Norca i Mirne Alfirević . Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina i gospođe Vesna Bader i Branka Marinović.

Posebno se zahvaljujemo Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i Kulturno umjetničkom sjedištu Sinj, zatim našoj najvećoj peradarskoj farmi Mostina, na podršci u ostvarivanju ove manifestacije.

Želimo Vam sretan Uskrs i uskrsne blagdane!

Veselimo se Vašem dolasku!

Facebook video: fb.watch/cjuLxItcLX

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?