Nebesa metalFest 2022.

07.07.2022.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Nebesa metalFest 2022. Diane Picchiottino / Unsplash

Oduvijek neraskidivo vezan s različitim vrstama i žanrovima glazbenog izričaja, Sinj se od prošle godine ponosi i jednim doista jedinstvenim festivalom alternativne glazbe - Nebesa metalFest. Za ideju i organizacijsku podršku zaslužni su mladi sinjski umjetnici Bruno Delonga i Bruno Marković.

Zamišljen kao festival alternativnog pristupa rock, country, punk, metal i drugim glazbenim žanrovima, ova manifestacija na sjajnoj lokaciji sinjskog Hipodroma obogaćuje turističku ponudu, zbližava domaće i gostujuće glazbenike i pruža im dragocjenu priliku javnog nastupa.

Na drugom Nebesa metalFestu nastupit će:

  • sinjski folk/black metal bend Kosir
  • sinjski folk/black metal bend Radagast inspiriran je slavenskom mitologijom. Josip Cvitković – vokal i bas gitara, Marko Vladović – gitara, Duje Maleš – bubanj; Bruno Delonga – klavijature.
  • Old Night, riječki doom metal kvintet osnovan je 2015. godine. Postavu čine Matej Hanžek na vodećem vokalu i ritam gitari, Ivan Hanžek i Bojan Frlan na vodećoj gitari i pratećim vokalima, Luka Petrović na bas gitari i pratećim vokalima te bubnjar Nikola Jovanović.
  • šibenski Porko Dio bend je nastao 2013. godine – njeguje death metal, hardcore i sve srodne međužanrove. Robert Strunje na vokalu, Bruno Dugopoljac na gitari, Filip Dugopoljac na bas gitari i Vice Bujas na bubnjevima.
  • stoner/doom Achachak čine Ante Kodžoman poznatiji kao Kodžo Nebeska Grizina na vokalu, Patrik Zelenika i Luka Gobin na gitarama, Lovre Gobin na bas gitari i Mile Mijač AKA Nikola Marinović na bubnju.
  • zagrebački A Gram Trip stoner/doom bend ima čast nastupom otvoriti Nebesa metalFest.

Vidimo se na Hipodromu, 9. srpnja

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?