Izvrstan nastup Nocturnal Four u Alkarskim dvorima

31.07.2022.
Izvrstan nastup Nocturnal Four u Alkarskim dvorima

Jučer, 30. srpnja, Sinjane i njihove goste nakon nastupa naše Gradske glazbe Sinj, koja je velikim koncertom proslavila 160 godina svog postojanja, predanog rada, edukacije i promocije grada Sinja diljem Lijepe naše i Europe, nastupila je prava jazz glazbena senzacija Nocturnal Four. Renomirani glazbenici svjetskoga glasa, na svojoj ovogodišnjoj ljetnoj europskoj turneji u Hrvatskoj su nakon nastupa u Puli, Zadru, Solinu, Sutivanu nastupili i u Sinju u idealnom ambijentu pozornice Alkarskih dvora.

Inače, Nocturnal four čine: Ratko Zjača, otprije poznat sinjskoj publici, nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Studirao je i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon završenog studija na Konzervatoriju u Rotterdamu, gdje je studirao jazz gitaru, kompoziciju i indijsku klasičnu glazbu, studirao je i na New York University School of Music. Nebrojene suradnje s velikanima jazz glazbe lansirale su ga u zvijezde i donijela mu mnoga priznanja i nagrade. John Riley je jedan od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu.

Pijanist i orguljaš Renato Chicco studirao je na Glazbenom sveučilištu u Grazu i na Berklee College of Music u Bostonu. U dugoj i plodnoj karijeri surađivao je s najvećim imenima svjetske jazz glazbe. Trenutno je profesor jazz improvizacije na Glazbenom sveučilištu u Grazu i nastavlja s nastupima diljem svijeta. Stefano Bedetti, jedan od najboljih europskih saksofonista, počeo je svirati tenor s 14 godina. Inspiriran Charliejem Parkerom, Michaelom Breckerom i mnogim drugim majstorima otkrio je nove dimenzije i pristup glazbi.

Sinoćnjim koncertom u Alkarskim dvorima, svim ljubiteljima jazza donijeli su vrhunske interpretacije iz svog bogatog opusa, sa senzualnim solo izvedbama svakog člana ove „fantastične četvorke“, a u kojim se vidi njihova predana ljubav i strast prema glazbi koja izlazi iz okvira ustaljenih kanona.

https://www.facebook.com/visitsinj/videos1

https://www.facebook.com/visitsinj/videos2

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog iznimnog koncerta!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?