Dani cikloturizma u Sinju i Dugopolju 2023.

02.05.2023.
Dani cikloturizma u Sinju i Dugopolju 2023. Roko Pavlinušić

U Sinju i Dugopolju, održat će se V. Dani cikloturizma od 10. do 12. svibnja 2023.godine .

Dani cikloturizma, kao prva i za sada jedina pa time i najveća stručna konferencija posvećena tom rastućem segmentu turističke industrije, dio su nastojanja da povežu i okupe sve dionike njegova razvoja. Ove će godine biti održana u povijesnom gradu Sinju i općini Dugopolje smještenim usred divnog kontrastnog krajolika Dalmatinske zagore – splitskog zaleđa.

Dani cikloturizma inicijalno su zamišljeni kao godišnja konferencija na kojoj se susreću najvažniji dionici razvoja ovog važnog segmenta turističke industrije, te su postali mnogo više od toga. Prošle su četiri su godine od pokretanja projekta Dana cikloturizma u organizaciji Trail – Full Cycling Experience te je konfekcija prerasla u mjesto susreta istomišljenika, partnera, stručnjaka koji s nje odlazi puni novih informacija, vrijednih poslovnih iskustava i novih poslovnih suradnji. Nakon Rastoka, Podgore, Metkovića, Ludbrega ove godine domaćini su im Sinj i Dugopolje. Na samoj konferenciji, pod sloganom NO BORDERS, NO LIMITS referira se na mogućnosti dobivene ulaskom Hrvatske u schengenski prostor gdje granice prema najvažnijim emitivnim (ciklo)turističkim tržištima potpuno su nestale. Na simbolički način, taj čin označava i novu stranicu turističkog razvoja Hrvatske u kojem sportsko-pustolovni oblici turizma, među kojima cikloturizam zauzima možda i najpropulzivnije mjesto.

Izostanak administrativnih i formalnih ograničenja koje je donio Schengen, imat će duboke i dalekosežne efekte na transformaciju načina razmišljanja hrvatskih destinacija koje će taj europski prostor potpuno slobodnog kretanja napokon moći promatrati kao jedinstveno, veliko i za Hrvatsku jako zainteresirano tržište. To tržište koje treba dobro upoznati, shvatiti njegove potrebe i želje te iskrojiti ponudu koja će ogromne cikloturističke potencijale naše zemlje moći valorizirati.

Turističke zajednice s područja Dalmatinske zagore - splitskog zaleđa u suradnji i podršku Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije već dvije godine intenzivno surađuju na projektu razvoja cikloturizma te je do sada obavljena revizija postojećih biciklističkih staza, s ciljem unapređenja i nadogradnje postojeće infrastrukture, trenutno se nalazimo u trećoj fazi projekta, stoga je kao logičan slijed ovogodišnje domaćinstvo Dana cikloturizma.

Više informacija o događaju i programu Dani cikloturizma možete pronaći u poveznicama: danicikloturizma.hr/faq danicikloturizma.hr/program

Prijave za sudjelovanje nalaze se u poveznici danicikloturizma.hr/prijave

Veselimo se Vašem dolasku!!!

Dani cikloturizma u Sinju i Dugopolju 2023.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?