Koncert ansambla Acoustic Project - Sinj 2023.

19.07.2023.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Koncert ansambla Acoustic Project - Sinj 2023.

23. srpnja u 21:00 sat
Alkarski dvori


Na samom izmaku srpnja Sinjane i njihove goste očekuje prava glazbena senzacija – 23. srpnja 2023. u Alkarskim dvorima nastup ansambla Acoustic Project.

Ovaj koncert biti će putovanje u nepoznato, puno uzbuđenja i novih, još neslućenih glazbenih krajolika, vrijednih otkrivanja, glazbe koja pokreće, nadahnjuje i koja sasvim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008., a zajedno s kolegama i prijateljima osmislio ga je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, koji ga od tada i vodi. Deset sjajnih glazbenika okupljenih u ansamblu, mahom virtuoza svojih instrumenata, jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije kako u postavi glazbenika, tako i u samom glazbenom izričaju čiji široki glazbeni spektar od klasične glazbe, jazza, folklora, pa čak i rocka, ansamblu daje prepoznatljivi, jedinstveni pečat, kako u ideji i programskom konceptu tako i u izvedbi. U kontinuitetu djelovanja ovaj sastav sjajnih glazbenika smjelo se suočava s raznim izazovima ne prežući niti od glazbenih eksperimenata, uvijek nastojeći doprijeti do novih i još neistraženih „predjela glazbe“.

Ansambl je po mišljenju publike i stručne kritike napravio iskorak u nova glazbena prostranstva uvođenjem u klasičnu glazbu nekih suvremenih, inovativnih formalnih struktura i instrumentacijskih postupaka drugačijih od onih uvriježenih, te ju je time ne samo približio drugim glazbenim stilovima, nego učinio i pristupačnijom publici koja je otvorena za nove izazove, te željna novih vidika i uzbudljivih i još neistraženih glazbenih prostranstava.

Nikako ne propustite doći i poslušati ovaj fantastični koncert, 23. srpnja u 21:00 sat.

Koncert je besplatan! Veselimo se Vašem dolasku!!!

Facebook event

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?