Zatvaranje „Dana Alke i Velike Gospe“ uz klavirski recital Marina Limića

05.09.2023.
Vrijeme za čitanje: 2 - 3 min.
Zatvaranje „Dana Alke i Velike Gospe“ uz klavirski recital Marina Limića

Službeno su zatvoreni ovogodišnji Dani Alke i Velike Gospe.

U subotu 2. rujna, uz ceremonijalni prigodni program uz mimohod i nastupe članova Gradske glazbe Sinj, Sinjskih mažoretkinja te uz nazočnost Alkara i alkarskog momka, slavodobitnika 68. Dječje Alke Vučkovića, Marka Vučkovića  - Veselog, članova PKD Gaj Laberije te predstavnika institcija i organizatora, gradonačelnika Grada Sinja, Mira Bulja, predsjednika Gradskog vijeća, Petra Župića, gvardijana i upravitelja svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Marinka Vukmana i direktorice Turističke zajednice grada Sinja, Monike Vrgoč, službeno su zatvoreni Dana Alke i Velike Gospe 2023.

Nakon spuštanja zastave na Trgu kralja Tomislava i ceremonijalnog prigodnog programa, povodom zatvaranja "Dana Alke i Velike Gospe - 2023." u zgradi Palacine, održan je vrhunski klavirski recital, iznimnog pijaniste Marina Limića.

Marin Limić, pijanist, skladatelj i pedagog iz Klisa, trenutačno je nastanjen u Berlinu. Osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u razredu pedagoginje i koncertne pijanistice Jadranke Garin. Osvojio je prvu nagradu na Hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe 2003. godine.

Početkom 2010. diplomira u klasi prof. Arba Valdme na Hochschule für Musik u Kölnu. Limićev repertoar seže od klasičnih djela do vlastitih skladbi i klavirskih obrada. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske 2016. nagradilo ga je za vlastitu klavirsku skladbu Tokata, op. 33. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirigenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu izveo je nekoliko koncerata koje je snimao Hrvatski radio. Nastupao je i u Kneževu dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkoga simfonijskog orkestra.

Od međunarodnih nastupa vrijedno je istaknuti recitale na manifestacijama Mostarsko proljeće u Bosni i Hercegovini 2012., Don Brankovi dani muzike u Crnoj Gori 2013. te u dvorcu Brandys nad Labem u Češkoj 2014.

Godine 2015. objavljen mu je notni album s pripadajućim CD-om Skladbe za klavir (Knjižnica zbornika Kačić & Sidra music), čije su promocije održane u hrvatskim gradovima. Iduće godine održao je više solističkih recitala pod nazivom Koncert zaboravljenih melodija na kojima je predstavio rijetko ili nikad izvođena djela različitih skladatelja. Godine 2018. objavljen mu je drugi autorski album Klarin film(Cantus) na kojem je surađivalo više kolega glazbenika i umjetnika. Godine 2020. dobio je Stipendiju za umjetnike savezne njemačke države Nordrhein-Westfalen s pomoću koje je snimio klasična i vlastita djela.

Ovom prigodom, publika je mogla čuti skladbe vrhunskih skladatelja Johann Sebastiana Bacha, Frederica Chopina, Sergeja Prokofjeva, Borisa Papandopula, te samog pijaniste Marin Limić, koji je po završetku planiranog programa na zahtjev publike izveo i nekoliko skladbi Maurica Ravela.

Ovaj Klavirski recital održao se pod pokroviteljstvom Grada Sinja, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, te u suradnji s Kamičkom d.o.o.

Video sadržaj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?