"Štorija o spize" - prezentacija običaja, okusa i mirisa Cetinskog kraja

16.10.2023.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
"Štorija o spize" - prezentacija običaja, okusa i mirisa Cetinskog kraja

Dana, 13. listopada, Turistička zajednica grada Sinja, s izlagačima s područja Turističke zajednice Imota otvorila je manifestaciju "Štorija o spize " u organizaciji Turističke zajednice grada Splita. Tom prigodom, brojne posjetitelje proveli smo našim krajem kroz nastupe članova Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, koji su izveli tradicionalne napjeve "reru" (ojkalica) nematerijalno kulturno dobro koje se nalazi na popisu nematerijalne kulturne baštine RH i naših nevjerojatnih Sinjskih mažoretkinja koje su se upravo vratile s Europskog prvenstva na kojem su osvojile tri zlatne i tri srebrne medalje u različitim kategorijama natjecanja.

Za gastronomsku prezentaciju okusa i mirisa, poput kruha ispod peke, sinjskog pršuta, sira, alkarske salame, te brojnih drugih delicija, za sve posjetitelje pripremili su učenici pod vodstvom mentora naše Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju, a nezaobilazne sinjske uštipke, pripremao je OPG barba Edo Crljen na oduševljenje svih posjetitelja.

Za ponudu vina pobrinuo se OPG Mažurin, a lokalnog craft piva Edek, Sinjska Pivovara. Ovom prigodom posjetitelji su mogli i kupiti proizvode lokalnih proizvođača: OPG Župić, Gala Med, OPG Moro i Prva dalmatinska konoplja.

Ova manifestacija bila je izvrsna pozivnica za posjet Sinju i okolici, kroz istraživanje lokalnih delicija, bogate kulturne i prirodne baštine!

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u prezentaciji običaja, okusa i mirisa našeg kraja.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?