Festival znanosti - Sinj 2023

03.11.2023.
Festival znanosti - Sinj 2023 Egil Sjøholt / Pexels

Nakon 10 uspješnih godina i COVID-stanke, s ponosom i radošću najavljujemo jedanaesti Festival znanosti - Sinj, od 6. do 11. studenoga 2023. u Sinju!

Prema konceptu organizatora Festivala znanosti u Sinju, tom čuvenom "4i konceptu" doprinose: izvrsni znanstvenici u izravnoj interakciji s djecom i građanima intenzivno tijekom 5 dana na inovativne načine predstavljaju svoja najnovija znanstvena i tehnička otkrića!

Ove godine na Festivalu ćemo iz prve ruke od vrhunskih znanstvenika čuti o neutrinima i najdubljim tajnama najsitnijih čestica prirode poput simetrije lijevo-desno, o tome hoćemo li uspjeti kopirati fuziju u Sunčevoj jezgri na Zemlji i tako dobiti energetsku revoluciju 21. stoljeća, o slučajnim otkrićima i putu čovjeka od ravne ploče do velikog praska, o tome kako diše koža a i kako diše more i gdje će biti u ovom stoljeću... Posebno mnogo dobit će djeca jer će biti noćno promatranje neba teleskopima, nekoliko radionica, najljepši pokusi iz fizike te kviz i natjecanje u kemijskoj zagonetci za srednju školu, a vrhunac programa za djecu je u subotu ujutro, kada fizika za njih dolazi na Sinjsku pijacu u režiji studenata fizike s PMF-a u Splitu!

Sve to vidjet ćemo u izvedbi niza vrhunskih gostiju, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

Ukratko: u Sinju će na 6 dana i ove godine glavna tema postati znanost!

Svojim dolaskom podržite i popratite ovogodišnji Festival znanosti u Sinju, pokažimo da je znanje budućnost, i to kroz najbolje primjere ljudi koji su uspjeli samo svojim znanjem i trudom!

Veselimo se Vašem dolasku!

Festival znanosti - Sinj 2023

Festival znanosti - Sinj 2023

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?