Upaljena druga adventska svijeća u Sinju 2023.

10.12.2023.
Upaljena druga adventska svijeća u Sinju 2023.

U subotu 9. prosinca, u 18 sati, uoči druge adventske nedjelje, upalili smo drugu adventsku svijeću, koja simbolizira mir i pomirenje.

Obred paljenja druge adventske svijeće i ove subote predvodio je gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. Drugu adventsku svijeću upalili su predstavnici: Ragbi kluba Sinj, navijačke skupine Sinjski maligani i Hrvatske gorske službe spašavanja Ispostave Sinj, u društvu gradonačelnika grada Sinja Mira Bulja i direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč.

Ragbi klub Sinj, ovogodišnji nositelj titule prvaka Hrvatske, uoči paljenja adventske svijeće okrunio se još jednom pobjedom, na čemu im iskreno čestitamo. Navijačka skupina Sinjski maligani, vjerna je potpora svim sportašima našeg kraja, kao i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, čiji je nesebični i volonterski rad primjer svima nama u postupanju u potrebi i za dobrobit drugih, uz osjećaj sigurnosti.

Prilikom paljenja druge adventske svijeće, s prigodnim programom nastupio je naš Mješoviti zbor grada Sinja, dok je moderator bio prof. Branimir Romac. Brojni posjetitelji mogli su se okrijepiti uz tople napitke i delicije našega kraja, uštipke i fritule Marije Vučković i Ede Crljena i medenjake Ankice Župić.

Pozivamo naše drage sugrađane i goste da nam se pridruže u pripremi za najradosniji katolički blagdan Božić i prilikom paljenja treće adventske svijeće koja simbolizira radost i veselje, u subotu 16. prosinca u 18 sati na Šetalištu bl. Alojzija Stepinca. Tada će, uz prigodnu gastronomsku ponudu, s božićnim programom nastupiti naše višestruko nagrađivane Sinjske mažoretkinje i učenici Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj, a program će se zatim nastaviti na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz koncert grupe dBluz s početkom u 20 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?