Upaljena treća adventska svijeća u Sinju 2023.

17.12.2023.
Upaljena treća adventska svijeća u Sinju 2023. Željko Zrnčić

U subotu 16. prosinca, u 18 sati, uoči treće adventske nedjelje, upalili smo treću adventsku svijeću, koja simbolizira radost i veselje. Obred paljenja treće adventske svijeće ove subote predvodio je župni vikar sv. Ivana apostola iz Glavica fra Toni Šimunović Erpušina.

Nakon olujnog nevremena, uslijed kojeg je ozlijeđena devetogodišnja djevojčica, te zbog sigurnosti građana, stožer civilne zaštite Grada Sinja izdao je upozorenje s apelom za oprez i smanjeno kretanje kako bi se spriječile eventualne ugroze po zdravlje ljudi. Stoga smo treću adventsku svijeću upalili s predstavnicima Udruge Srma i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, u društvu direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč.

Udruga Srma pokretač je brojnih volonterskih i edukativnih radionica, kojima potiču na socijalnu osjetljivost, toleranciju i brigu za potrebite. Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, svojim radom upozorava na važnost društvene integracije obitelji poginulih i nestalih branitelja, te kako njihovi najmiliji nisu zaboravljeni kao ni njihov doprinos u stvaranju naše Domovine.

Prilikom paljenja treće adventske svijeće, izostao je prigodni program, a sudionici predvođeni fra Tonijem, pomolili su se za zdravlje i što brži oporavak u nevremenu ozlijeđene i potom uspješno operirane djevojčice.

Pozivamo naše drage sugrađane i goste da nam se pridruže u pripremi za najradosniji katolički blagdan Božić i prilikom paljenja četvrte adventske svijeće koja simbolizira ljubav, u subotu 23. prosinca u 18 sati na Šetalištu bl. Alojzija Stepinca. Tada će, uz prigodnu gastronomsku ponudu, s božićnim programom nastupiti Dječji zbor iz Brnaza, djeca iz vrtića Bili cvitak te će članovi KUD-a Cetina organizirati uprizorenje Badnje večeri. Prigodni program nastaviti će se na Trgu dr. Franje Tuđmana, koncertom grupe Ljuta Kuća s početkom u 20 sati.

Fotogalerija

Autor: Željko Zrnčić

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?