Upaljena četvrta adventska svijeća u Sinju 2023.

24.12.2023.
Upaljena četvrta adventska svijeća u Sinju 2023. Željko Zrnčić

Uoči četvrte adventske nedjelje, u subotu 23. prosinca u 18 sati, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, u sklopu programa Advent u Sinju, uz potporu Grada Sinja i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, upalili smo posljednju, četvrtu svijeću na adventskom vijencu, koja simbolizira ljubav.

Obred paljenja četvrte svijeće kao i molitvu za ozdravljenje u nevremenu ozlijeđene djevojčice Marte, predvodio je fra Ivan Čikara, župni vikar sv. Nikole Tavelića iz Brnaza, uz pratnju njihovog Dječjeg zbora kojeg su vodile Jelena Prolić i čs. Mirela Delonga, na oduševljenje brojnih posjetitelja.

Četvrtu adventsku svijeću upalili su predstavnici: Crvenog križa – Sinj, voditelj Ante Zorica, Gradske glazbe Sinj, voditelj Petar Pavlović, Sinjskih mažoretkinja. voditeljica Vesna Samardžić, djeca i odgojiteljice iz DV Bili cvitak – Sinj, predvođeni Filipom Ančićem Čolom, Ameli Dinarina-Šimić, Ivo Zorica, slavodobitnik 308. Sinjske alke i Miljenko Lovrić, njegov alkarski momak. Sve nazočne pozdravio je u prigodnom govoru Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja.

Crveni križ Sinj organizira brojne humanitarne akcije te djeluje na području cijele Cetinske krajine kroz razne volonterske akcije, a njihov rad najviše dolazi do izražaja u vremenu velikih potreba, kada su sveprisutni i uvijek na usluzi za potrebite.

Gradska glazba Sinj, Sinjske mažoretkinje kao i čuvari naše reprezentativne kulturne baštine Sinjske alke, izvrsni su promotori grada Sinja i Cetinske krajine i cijele Lijepe naše. Kroz svoje manifestacije  i brojna gostovanja oni prezentiraju našu bogatu baštinu diljem svijeta. Dječji vrtić Bili cvitak, jedna od obrazovno odgojnih institucija koje se skrbe o našim najmlađima, njeguje poseban odnos prema lokalnoj kulturnoj baštini, a upravo su to sa svojim nastupom prilikom paljenja četvrte svijeće i prezentirali.

Tijekom prigodnog programa nastupile su naše nagrađivane Sinjske mažoretkinje, Dječji zbor iz Brnaza, djeca iz Dječjeg vrtića Bili cvitak, kao i svestrana Ameli Dinarina-Šimić, učenica 5. razreda OŠ Ivan Lovrić, polaznica GŠ Jakov Gotovac, članica Udruge Music Talents Split i Baletnog studija Sinj. Moderator programa, kao i prethodnih subota, bio je prof. Branimir Romac.

I ove subote, kao i ranijih, za sve drage sugrađane i goste bili su pripremljeni topli napitci i delicije našega kraja, uštipci i fritule Marije Vučković (Mara Uštipak) i OPG-a Barba Edo Crljen i jedinstvene medenjake iz radionice Ankice Župić. Zahvaljujemo svim sudionicima u ove četiri nedjelje Došašća, koji su nam pomogli u provedbi cijelog programa. Želimo vam sretan i blagoslovljen Božić, te obilje zdravlja, osobnog i poslovnog uspjeha u nadolazećoj 2024. godini.

Fotogalerija

Autor: Željko Zrnčić

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?