Uspješno održan Doručak na otvorenom za uskrsni ponedjeljak 2024.

02.04.2024.
Uspješno održan Doručak na otvorenom za uskrsni ponedjeljak 2024. Roko Pavlinušić

Dana, 1. travnja, na Uskrsni ponedjeljak, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, po šesti put u našem gradu održana je manifestacija Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak.

Događanje je upriličeno u svrhu prezentacije tradicijskih uskrsnih jela i običaja. Cilj nam je u ovo vrijeme predsezone omogućiti svim gostima uvid u našu bogatu tradiciju pripreme uskrsnih jela i u prigodne običaje te im tako približiti destinaciju koju posjećuju.

Nakon pozdravnih govora Mira Bulja, gradonačelnika grada Sinja i Monike Vrgoč, direktorice Turističke zajednice grada Sinja, blagdanski stol blagoslovio je fra Antonio Mravak, župnik Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Svi posjetitelji mogli su uživati u bogato pripremljenom blagdanskom stolu sastavljenom od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, kruha ispod peke, sirnica, uštipaka , mladoga sira, orahnjače, sinjskih rafiola i medenjaka te ostalih prigodnih slastica. U zabavnom dijelu programa nastupile su Sinjske mažoretkinje, Mješoviti zbor grada Sinja, program je moderirao prof. Branimir Romac.

Članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD-a Cetina i OPG Barba Edo, OPG Delma i Ankičin slatki svijet brinuli su se za reprezentativan izgled i bogatu gastronomsku ponudu blagdanskog stola, koja se ponudom uklapa i u projekt Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije „Dalmatinska marenda“.

Najmlađi posjetitelji mogli su uživati u zabavnom programu potrage za uskrsnim pisanicama i utrke s pisanicama koju su za njih izveli članovi udruge Sinjski ferali. Najuspješniji u ovim potragama bili su i nagrađeni s prigodnim poklonima.

 Uz već spomenute udruge i glazbenike, zahvaljujemo i Branki Marinović i Vesni Bader koje su nam pomogle s dekoracijama, djelatnicima KUS Sinj, a posebno Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i brojnim posjetiteljima.

Ovogodišnja manifestacija bila je i humanitarnog karaktera. Prilozi su bili dobrovoljni, a namijenjeni su za potporu radu Caritasu župe Gospe Sinjske.

Želimo Vam sretan Uskrs i uskrsne blagdane!

Fotogalerija autor Roko Pavlinušić

Video sadržaj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?