Održana jubilarna 10. konjička karavana – Ljeto ’95.

03.06.2024.
Održana jubilarna 10. konjička karavana – Ljeto ’95. Monika Vrgoč

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo hrvatskih branitelja, TZG Sinja, Grada Sinja i Općine Hrvace u subotu, 01. lipnja održala se jubilarna 10. konjička karavana – Ljeto ’95., koja se održava u spomen na značajnu oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju Hrvatske vojske Ljeto ’95.

Karavana, u kojoj je sudjelovalo preko 40 sudionika kretala se preko Sinjskog polja prema rijeci Cetini kroz Jasensko i Čitluk, a potom do mjesta okupljanja do Vojskove u Hrvatačkom polju te preko mosta na Panju do Bitelića, Vučipolja, Zasioka i na koncu do poligona BZ Patriot u Dabru. Cijela ruta prolazila je kroz značajne povijesne lokalitete uz koje je priroda bogato rasprostrla svoje ljepote.

Karavana je osmišljena tako da su se cijelom rutom priključivali konjanici iz naselja kroz koje se karavana kreće. Time se simbolično predstavilo zajedništvo iz vojno redarstvene operacije Ljeto ’95. i hrvatskih branitelja tijekom cijelog Domovinskog rata. Na ovoj karavani bili su nazočni predstavnici brojnih udruga, konjičkih klubova i OPG-ova. Karavanu su predvoditi barjaktari koji su, uz državne, nositi stjegove gardijskih brigada Hrvatske vojske, te zastave više udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Fotogalerija

Autorica: Monika Vrgoč

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?