Turistička zajednica grada Sinja dovršila projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti

26.01.2015.
Turistička zajednica grada Sinja dovršila projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti

Turistička zajednica grada Sinja prije tri godine pokrenula je projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti sa svrhom informiranja turista i edukacije lokalnog stanovništva o kulturnoj baštini koja je prisutna u njihovom svakodnevnom životu.

Proteklih dana obnovljena je infotabla na tvrđavi Sinjski grad, postavljena je infotabla na ulazu sinjskog Hipodroma, označena je zgrada bivše željezničke postaje i Litrin obor te su postavljene tri nove putokazne table u samom centru grada.

Posljednje tri godine Turistička zajednica grada Sinja je preko nekoliko natječaja Hrvatske turističke zajednice dobila nepovratna sredstava za sufinanciranje izrade i postavljanja smeđe turističke signalizacije u iznosu od 86.000,00 kn. Označeno je 19 kulturno-povijesnih spomenika, postavljeno je 13 putokaznih tabli te dvije table dobrodošlice.

Na infotablama nalaze se podaci o spomenicima i znamenitostima na hrvatskom i engleskom jeziku te QR kod. Aktivacijom QR (quick response) koda na tabli pomoću smart mobilnog telefona turisti će se moći informirati o kulturno-povijesnim znamenitostima Sinja na moderan način kakav se već primjenjuje u svjetskim metropolama.

Smatramo da će postavljena turistička signalizacija uvelike pridonijeti ugodnijem boravku turista u gradu Sinju, posebno u ovoj svečanoj godini kada slavimo 300. obljetnicu Sinjske alke.Photo: Ivan Žižić

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?