U Sinju provedena edukativna akcija ''Turist u svom gradu''

23.02.2015.
U Sinju provedena edukativna akcija ''Turist u svom gradu''

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, u Sinju je u subotu po četvrti put održana edukativna akcija ‘Turist u svom gradu’. Edukativnu akciju je provela Turistička zajednica grada Sinja koja je za građane organizirala razgledavanje znamenitosti pod vodstvom licenciranih vodiča iz Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium.

Ni hladnoća, ni jugo nisu spriječili Sinjane da šetnjom gradom saznaju što više o njegovoj povijesti koja seže tisućama godina u prošlost. Polazišna točka ture je bio Muzej Cetinske krajine - Sinj, zatim je uslijedilo razgledavanje tvrđave sinjski Grad, posjet Arheološkoj zbirci Franjevačkog samostana te razgledavanje stare gradske jezgre (Vila Danek, Litrin obor, stela Gaj Laberije).

U jutarnjoj turi je bilo 40, a u poslijepodnevnoj 20 osoba. Jutarnjoj turi se pridružilo i petero Meksikanaca sa stalnom adresom u Splitu. Drugoj turi, osim građana grada Sinja, pridružilo se troje turističkih vodiča iz Splita koji su se došli educirati kako bi u budućnosti imali što zanimljivije vođenje u Sinju.

Zahvaljujemo se Muzeju Cetinske krajine - Sinj, Franjevačkom samostanu u Sinju i Udruzi turističkih vodiča grada Sinja Osinium na suradnji.

Cilj ove akcije, posebno u ovoj svečanoj godini kada slavimo 300. obljetnicu Sinjske alke, je educirati lokalno stanovništvo kako bi gostima pružili pravu i potpunu informaciju o povijesnoj i kulturnoj baštini koja je važna za razvoj sinjskog turizma.

Photo: Damir Perković

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?