Šampion ovogodišnjeg sajma ''Sinj 2015.'' pršut s Krka

30.03.2015.
Šampion ovogodišnjeg sajma ''Sinj 2015.'' pršut s Krka

Šampion 10. jubilarnog Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda ''Sinj 2015.'' je pršut tvrtke ''Žužić'' s otoka Krka. Vicešampion ovogodišnjeg sajma je pršut tvrtke ‘MEL – Mesnice Lovrić’, dok je zlatna plaketa za 3. mjesto pripala pršutani ''Delicije Marović''.

Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva pod vodstvom prof. dr. sc. Mirka Gugića, i svi ostali izloženi primjerci pršuta zaslužili su veliku ocjenu i zlatne plakete za kvalitetu.

Ove godine, u prigodi jubilarnog sajma, uručena su i posebna priznanja. Tako je u zbroju rezultata sa svih sajmova jubilarni šampion za 10 godina kvalitete ''MEL – Mesnice Lovrić''. Vicešampion u ovoj kategoriji je ''Smjeli' iz Dugopolja, a zlatnu plaketu za 10 godina dobila je Mesna industrija ''Vajda -Čakovec Pršutana Mirlović Zagora''.

Sajam pršuta koji se održao u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, jučer je svečano otvorio splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja. Priznanja najboljim pršutarima na zatvaranju sajma uručili su direktorica PC Sinj Ana Barać sa suradnicima, voditelj LAG-a Cetinska krajina Tomislav Klarić Kukuz, arambaša Sinjske alke Ivo Vukasović, predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić, prof. dr. sc. Mirko Gugić i dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja je zatvarajući sajam pozvala okupljene izlagače i nazočne posjetitelje na ovogodišnje sinjske svečanosti. Isto su učinili i Ana Barać te predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

Osim pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, na ovogodišnjem sajmu posjetitelji su mogli vidjeti i kušati i druge delicije s područja Hrvatske i BiH – autohtone sireve, razne likere, vina, medove, soparnik i uštipke. Također, na sajmu su se sa svojim rukotvorinama i suvenirima predstavili brojni izlagači s Cetinskog područja. Ovaj sajam kao i prethodni imao je i edukativni karakter. Za sve zainteresirane održana su edukativna predavanja i radionice na kojima su se proizvođači i zainteresirani posjetitelji mogli izravno informirati o temama vezanim uz problematiku proizvodnje, plasman i zaštitu suhomesnatih, autohtonih proizvoda, te o programima poticaja i financiranja od strane vladinih i EU institucija, s posebnim naglaskom na Poduzetnički impuls. Tijekom sajma upriličen je i bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Sinjske mažoretkinje, članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, te HKUD Lika iz Ličkog Osika.

Fotogalerija

Izvor: Ferata

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?