Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom ''Cjelovit život''raspisuje Javni poziv za odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira grada Sinja

23.04.2015.
Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom ''Cjelovit život''raspisuje Javni poziv za odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira grada Sinja

Cilj projekta je potaknuti zanimanje za stvaranje novih kreativnih i prepoznatljivih suvenira. Kroz njihovu kontinuiranu promociju želi se jačati prepoznatljivost grada Sinja u kulturnom, povijesnom, tradicijskom i gastronomskom smislu. Prijavljeni prijedlog suvenira treba biti originalno autorsko djelo i treba izražavati kulturno-povijesnu/prirodnu/gastronomsku baštinu grada Sinja.

Autori trebaju poslati konačno izrađene proizvode i prijedlog dizajna ambalaže. Prispjele radove ocijeniti će žiri sastavljen od kompetentnih osoba. Ukoliko kvaliteta pristiglih radova bude zadovoljavajuća, žiri će donijeti odluku o izboru tri najbolja suvenira, a Turistička zajednica grada Sinja će steći pravo korištenja izabranih suvenira u svrhu podizanja kvalitete turističke destinacije i njene prepoznatljivosti na domaćem i inozemnom tržištu te u ostale promidžbene svrhe. Ako žiri ocijeni da niti jedan od pristiglih prijedloga ne udovoljava zahtjevima natječaja, organizator zadržava pravo da ne izabere niti jedno rješenje.

UVJETI NATJEČAJA:

 1. Poziv je javan, a pravo sudjelovanja imaju sve pravne osobe i punoljetne fizičke osobe.
 2. Slanjem prijedloga suvenira s pripadajućim opisom pravna ili fizička osoba stječe status sudionika.
 3. Svaki autor se može natjecati s neograničenim brojem idejnih rješenja, no za svaki prijedlog je potrebno posebno dostaviti dokumentaciju.
 4. Kriterij ocjenjivanja
  • Likovno-estetska vrijednost
  • Originalnost
  • Stupanj povezanosti s kulturno-povijesnom, prirodnom, gastronomskom baštinom grada Sinja
  • Izvedivost i praktičnost
 5. Nagrade – odabiru se tri najbolja suvenira, kojima će se dijeliti novčana nagrada u iznosu od 1.500,00kn za 1. mjesto, 1.000,00kn za 2. mjesto te 500,00kn za 3. mjesto.
 6. Natječaj je otvoren do 15.06.2015. Radovi se dostavljaju na adresu Turističke zajednica grada Sinja, Put Petrovca 12, 21230 Sinj s naznakom ''NE OTVARATI'' – natječaj za suvenire. Turistička zajednica grada Sinja ne odgovara za primjerke koji nisu primjereno osigurani kod slanja.
 7. Turistička zajednica grada Sinja pridržava pravo korištenja nagrađenih suvenira za potrebe promocije grada Sinja, a autori se odriču prava na autorsku naknadu. Svako eventualno korištenje izabranih suvenira Turistička zajednica grada Sinja će regulirati ugovorom s autorom suvenira. Osim nagrađenih suvenira, Turistička zajednica grada Sinja može, isključivo za navedenu izložbu, koristiti i ostale suvenire u suglasnosti s autorom. Sve ostale radove se obvezuje vratiti, odnosno ne koristiti.
 8. Svi sudionici će biti putem e-maila obaviješteni o ishodu natječaja.
 9. Svaki autor/ica snosi osobnu odgovornost za prijavljeni prijedlog suvenira, odnosno njegovu originalnost. Organizator zadržava pravo za eventualnim izmjenama uvjeta natječaja, o čemu je dužan pravodobno obavijestiti javnost u istim medijima u kojima je objavljen i sam natječaj.
 10. Dodatne informacije možete zatražiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 021/826–352.

Svi radovi će biti predstavljeni na Sajmu proizvoda sela koji će se održati na Trgu dr. Franje Tuđmana od 06.08. do 08.08.2015. godine u Sinju.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?