Turistički informativni centar u Sinju započeo s radom

13.06.2016.
Turistički informativni centar u Sinju započeo s radom

Turistička zajednica grada Sinja danas je u Sinju u ulici Alkarsko trkalište otvorila Turistički informativni centar (TIC) u svrhu što bolje informiranosti turista koji svakodnevno u sve većem broju dolaze u naš grad.

Radi se o drvenoj kućici u kojoj će informatori distribuirati promotivne materijale i informirati turiste o turističkoj ponudi grada Sinja i okolnih mjesta.

Poslovi koje obavljaju djelatnici info-centra, pored davanja informacija u izravnom kontaktu s posjetiteljima, također podrazumijevaju prikupljanje i ažuriranje povratnih informacija turista koji su boravili u našem gradu u svrhu poboljšanja trenutne turističke ponude i infrastrukture na području našega grada i mjesta koja mu gravitiraju.

Turistički informativni centar bit će otvoren od ponedjeljka do subote u vremenu od 10:00 do 18:00 sati, a u visokoj sezoni (srpnju i kolovozu), svaki dan od 10:00 do 20:00 sati.

Prošle godine Turistički informativni centar u srpnju i kolovozu posjetilo je 743 strana te 287 domaćih turista.

Broj noćenja turista u 2015. porastao je za 13% u odnosu na prethodnu godinu, te se nadamo nastavku ovoga trenda. Tomu u prilog svakako ide i sve veći broj novoregistriranih kuća za odmor. Tako na području grada Sinja i općina Dicmo, Hrvace i Otok trenutno imamo registrirano 35 smještajna objekta s ukupno 420 ležajeva. Povećani broj dolazaka turista svakako možemo zahvaliti i Muzeju Sinjske alke koji od kolovoza prošle godine do danas bilježi preko 26 000 posjetitelja.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?