Znamenitosti grada Sinja i Cetinske krajine – u objektivu studenata iz AIESEC-a

20.06.2016.
Znamenitosti grada Sinja i Cetinske krajine – u objektivu studenata iz AIESEC-a

Dana 18. lipnja 2016. naš grad posjetili su studenti Parichaya Srakaeo iz Tajlanda i Karim Taha iz Alžira u sklopu dogovorenog programa s najvećom svjetskom studentskom organizacijom AIESEC (osnovana 1948.), koja djeluje u 110 zemalja svijeta. AISEC je u Hrvatskoj prisutan na 5 fakulteta (Ekonomski fakulteti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, te Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu). To je organizacija koja studentima kroz praktičan rad daje priliku razviti svoje potencijale kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu. Svrha njihova dolaska je snimanje priloga i pisanje blogova o turističkoj ponudi i potencijalima Grada Sinja i Cetinske krajine.

Prilog o gradu Sinju biti će objavljen na raznim društvenim mrežama i blogerskim kolumnama. Cijeli program je daje mogućnost studentima, ali i svima koji prate njihove programe pristup znamenitostima, povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i običajima države i mjesta u koja dolaze na jedan sasvim drugačiji način. Ovakav oblik promocije se pokazao učinkovitim za sve mlade turiste koji ciljano dolaze u neku od destinacija koja im je zanimljiva i privlačna. Ovo je bio prvi od takvih posjeta. Uskoro nam u ovakvom obliku promocije dolaze drugi studenti koji će snimiti svoj prilog o gradu Sinju i Cetinskoj krajini.

Kako bi što jezgrovitije prikazali dio turističkih potencijala grada Sinja i Cetinskog kraja za potrebe snimanja posjetili smo Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Hipodrom i Sinjski sportski aerodrom. Članovi Aerokluba Sinj s instruktorom letenja Natkom Kulićem omogućili su im snimanje priloga iz zraka. U nastavku posjetili su Muzej Sinjske alke, Stari grad i ostale znamenitosti grada Sinja, a potom Panj gdje su mogli vidjeti 2. Konjičku karavanu – Ljeto '95.

Ovom prilikom se ujedno i zahvaljujemo svima na uspješnoj suradnji.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?