Sinj: 3. kolo Croatia cup-a RH u disciplini endurance-daljinsko jahanje

28.06.2019.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Sinj: 3. kolo Croatia cup-a RH u disciplini endurance-daljinsko jahanje

Danas i sutra, 28. i 29. lipnja KGK Alkar Sinj organizirati će se natjecanje 3. kolo Croatia cup-a RH u disciplini endurance-daljinsko jahanje.

Na natjecanju će nastupiti 25 parova, jahača i konja iz cijele Republike Hrvatske. Za KGK Alkar na udaljenostima od 20 kilometara nastupiti će mlade snage kluba Maleš Pava i Kričković Katarina, koje se inače natječu u konjičkoj disciplini preskakivanja prepona. Na 40 kilometara za Alkara nastupaju Ajduković Svjetlana, Markioli Ante i Rogošić Ivica. Obje ekipe juniora i seniora se već duže vrijeme spremaju za nastup u ovoj zahtjevnoj konjičkoj disciplini. Start je s hipodroma Sinj, a jahači će projahati stazama kroz sinjsko polje koje će obilježiti volonteri kluba.

KGK Alkar 1968 pored organizacije galopskih utrka, preponskih natjecanja, okušati će se u organizaciji utakmica u daljinskom natjecanju-endurance. Smisao navedenog natjecanja je izdrživost jahač i konja na udaljenostima od 20, 40, i 80 kilometara koje treba proći u zadanom vremenu.

‘Nadamo se uspješnoj organizaciji i povoljnom vemenu. Nakon provedenog natjecanja, KGK Alkar će skupa sa gradom Sinjom i udrugama iz Zajednice sportskih udruga Grada Sinja (biciklističke-obilježena, trail, pješačke staze ) pokrenuti obilježavanje konjičkih staza s postajama. Projekt je intresantan kako u sportskom tako u turističkom smislu na kojem ćemo intezivno raditi i pokušati prvenstveno iskoristiti sredstava iz EU fondova’, ističu u KGK Alkar Sinj 1968.

Pokrovitelji su Grad Sinj i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Izvor: Ferata

Srodni sadržaj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?