Festival znanosti - Sinj 2019.

11.11.2019.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.

Nakon 9 uspješnih godina, s ponosom i radošću najavljujemo jubilarni deseti Festival znanosti - Sinj, od 19. do 23. studenoga 2019. u Sinju!

Kao i inače, i dalje tvrdoglavo nastavljamo s najvišom razinom sadržanom u našem "4i konceptu": izvrsni znanstvenici u izravnoj interakciji s djecom i građanima intenzivno tijekom 5 dana na inovativne načine predstavljaju svoja najnovija znanstvena i tehnička otkrića!

Ove godine na Festivalu ćemo iz prve ruke od vrhunskih znanstvenika čuti o Higgsovu bozonu i najdubljim tajnama materije, nanotehnologiji, antimateriji, astronomiji, slikovitim nazivima u kemiji kroz povijest, ali i o velikom istraživanju sinjskih krpelja (!?), zagonetkama gena bakterija... Ove godine posebno mnogo dobit će djeca, jer će biti noćno promatranje neba teleskopima, nekoliko radionica, najljepši pokusi iz fizike te kviz i ntjecanje u kemijskoj zagonetsi za srednju školu, a vrhunac programa za djecu je u subotu ujutro, kada fizika za njih dolazi na Sinjsku pijacu.

Sve to vidjet ćemo u izvedbi niza vrhunskih gostiju (http://www.fzsinj.org/gosti ), a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Ukratko: Sinj će na 5 dana i ove godine postati Grad Znanosti!

A Vas pozivamo da nam u tome pomognete, da nas najavite i popratite, te da i javnosti i mladima pokažemo da je znanje budućnost, i to kroz najbolje primjere ljudi koji su uspjeli samo svojim znanjem i trudom!

Stojimo na raspolaganju za sve upite i prijedloge, na kontakt:

Mislav Cvitković
Mob.: 098 986 30 12
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hvala Vam i srdačno Vas pozdravljamo, do iduće obavijesti :)

Za Organizacijski odbor Festivala znanosti - Sinj 2019.,
Dr. rer. nat. Mislav Cvitković, mag. phys.

Festival znanosti - Sinj 2019.

Festival znanosti - Sinj 2019.

Festival znanosti - Sinj 2019.

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?