Predstavljanje grada Sinja na turističkom sajmu f.re.e Messe Munchen

07.02.2020.
Vrijeme za čitanje: 2 - 3 min.
Predstavljanje grada Sinja na turističkom sajmu f.re.e Messe Munchen

Na turističkom sajmu f.re.e koji će se održavati u Münchenu od 19. do 23. veljače predstavit će se grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Viteško alkarsko društvo i Gradska glazba Sinj.

Turistički sajam f.re.e. najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Bavarskoj za široku publiku te je ujedno jedan od najznačajnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi. Na površini od 80 tisuća m² u 8 paviljona svoje turističke sadržaje ove godine prezentirat će više od 1300 izlagača iz 70 zemalja, a u sklopu sajma predstavit će se svi proizvodi turističke industrije. U našoj delegaciji bit će 64 osobe koje će prezentirati grad Sinj.

Kako doznajemo od gradonačelnice Kristine Križanac, grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremili su bogate promotivne tiskane i video materijale za što vjerniju i kvalitetniju prezentaciju našega grada.

„Važno nam je prezentirati našu kulturnu baštinu, veliki broj osoba u našoj delegaciji osigurava bolju vidljivost grada, a iznimno nam je važno pokazati koliko baštinimo tradicijsku kulturu našega kraja“, rekla je gradonačelnica Križanac.

Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja, ističe kako su itekako ponosni što je kolegica Nera Miličić iz HTZ-ova predstavništva u Münchenu dala inicijativu za prezentaciju kulturne baštine Republike Hrvatske upravo s jednim od simbola grada Sinja, viteškom igrom Alkom. Stoga su se potrudili, kaže Vrgoč, ostvariti je u suradnji s Viteškim alkarskim društvom, Gradskom glazbom Sinj i Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije.

„Tržište Njemačke jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za područje Dalmatinske zagore s kojega se ostvaruje najveći turistički promet. Mi smo iznimno ponosni što ćemo u godini kada Hrvatska presjeda Europskom unijom imati priliku predstaviti grad Sinj i našu nematerijalnu kulturnu baštinu koju štiti i UNESCO te pokazati naše cjelokupne turističke potencijale.“

Posebno atraktivan nastup imat će alkari, alkarski momci i Gradska glazba Sinj koji će 19. veljače prodefilirati centrom Münchena, a 20. veljače posjetiteljima sajma će biti na raspolaganju za sva pitanja vezana uz tradicionalnu vitešku igru kojom se Sinjani ponose i čiju tradiciju čuvaju više od 300 godina.

Na sajmu u Munchenu bit će predstavljena i cjelokupna ponuda Splitsko-dalmatinske županije uz Turističku zajednicu Splitsko-dalmatinske županije.

Predstavljanje grada Sinja na turističkom sajmu f.re.e Messe Munchen

Predstavljanje grada Sinja na turističkom sajmu f.re.e Messe Munchen

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?