Uspješno održana 6. Smotra mačkara cetinskoga kraja

19.02.2020.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Uspješno održana 6. Smotra mačkara cetinskoga kraja

Iza nas je još jedna iznimno uspješna Smotra mačkara cetinskoga kraja. U organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja i Krnjevalske udruge grada Sinja. Naime, šestu godinu zaredom imali smo priliku doživjeti neobičnu, šarenu, bučnu i veselu mačkaranu povorku. Gotovo 400 sudionika iz Glavica, Karakašice (Bukve), Vrpolja, Čačvine, Bajagića, Obrovca Sinjskog, Gale, Gljeva, Krenjavalske udruge Sinj i Grobničkih dondolaša (tradicionalna krenjavlska skupina iz Čavli okolica Rijeke), krenulo je s hipodroma u nesvakidašnji ophod sinjskim ulicama. Živahne mačkare predvodili su Kristina Križanac, gradonačelnica Grada Sinja i Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja.

Nakon parade gradskim ulicama, mačkare su se okupile na Pijaci gdje je uprizoren središnji događaj. Sjajni i neponovljivi didi, babe i balinčad slikovito su prikazali dugu i jedinstvenu tradiciju pokladnih običaja mačkara cetinskog kraja.

Mačkare nisu propustile izvesti i komične scene, primjerice, mačkare iz Karakašice su demonstrirale kako lokalni prijevoznici osiguravaju putnike u izvanrednim situacijama.

Mačkarano mnoštvo nastavilo je veselo druženje u šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju uz ukusni grah, krafne i glazbu uživo grupe PIROMANI.

Valja istaknuti kako je 6. smotru mačkara cetinskog kraja, ovjekovječio naš čuven fotograf Šime Strikoman svojom 701. i 702. Milenijskom fotografijom na sinjskom hipodromu.

Ovom prilikom upućujemo zahvalu svim sudionicima jubilarne 6. Smotre mačkara cetinskoga kraja koji su svojim sudjelovanjem upotpunili i oplemenili ovu manifestaciju, važnu kako za turističku promociju Sinja tako i za očuvanje vrijedne tradicije i pokladnih običaja. Zahvaljujemo i udruzi SRMA i Crvenom križu Sinj na dragocjenoj pomoći pri organizaciji i pripremama, Sinjskim mažoretkinjama i Gradskoj glazbi Sinj koji su svojim nastupima uveličali 6. smotru mačkara cetinskoga kraja, kao i djelatnicima KUS- Sinj, JVD Sinj, PP Sinj, Čistoće Cetinske krajine, hotela Alkar, KK Alkar te Zagrebačkoj pivovari na dragocjenoj pomoći.

Nadamo se kako smo uspješno otjerali zle duhove zime i dozvali proljeće te da se vidimo dogodine na 7. smotri mačkara cetinskog kraja!

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

Smotra mačkara cetinskoga kraja

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?