''Turist u svom gradu''- uspješno održana edukativna akcija Turističke zajednice grada Sinja

04.03.2020.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
''Turist u svom gradu''- uspješno održana edukativna akcija Turističke zajednice grada Sinja

Dana 29. veljače, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, održana je deveta po redu edukativna akcija „TURIST U SVOM GRADU“ pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium te kustosa Zbirki Franjevačkog samostana i Muzeja Sinjske alke.

Građani grada Sinja, kao i brojni gosti iz Splita, Trogira, Kaštela, Solina i Omiša, te učenici OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski – Han, u pratnji razrednice Grozdane Filipović Grčić i razrednika Dina Fabijančića, imali su prigodu bolje upoznati gradske znamenitosti kao i neprocjenjivo kulturno blago u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, te u našim gradskim muzejima.

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao jednog od glavnih čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Bitno je istaknuti značajnu ulogu naših turističkih vodiča u interpretaciji kulturne i povijesne baštine, tradicijskih običaja i specifičnosti našeg kraja.

Tako su, mnogobrojni sudionici ove akcije uživali u razgledavanju gradskih znamenitosti uz stručno vodstvo turističkog vodiča Ivana Vulete. Kroz impresivne postave Zbirki Franjevačkog samostana proveo ih je kustos fra Mirko Marić a kroz Muzej Sinjske alke kustos Tomislav Barhanović.

Svi sudionici ove edukativne akcije za uspomenu dobili su medenjake, koje je posebno za ovu priliku pripremila naša Ankica Župić.

Zahvaljujemo se svim sudionicima ove edukativne akcije kao i svima koji su nam pomogli u njenoj realizaciji!

Turist u svom gradu

Turist u svom gradu

Turist u svom gradu

Turist u svom gradu

Turist u svom gradu

Turist u svom gradu

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?