Počele alkarske prove!

21.07.2020.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Počele alkarske prove!

Ove godine u drugačijoj atmosferi nego što je bilo uobičajeno, poštujući preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ, iščekujemo najsjajniji megdan, 305. Sinjsku alku!

No, viteškim nadmetanjima prethode duge i temeljite pripreme. Nakon opsežnog treninga na sinjskom hipodromu i beskrajnim ravnicama Sinjskoga polja, alkari se od sredine srpnja pripremaju i na alkarskom trkalištu. Svaki dan od ponedjeljka do petka, od 18 do 20 sati imate priliku biti dio jedinstvenih priprema, i vidjeti kako alkari oštre oko sokolovo i namještaju čvrstu desnicu, a konji alkarske ergele navikavaju se na živahnu okolinu i pijesak alkarske staze. Usprkos ljetnim žegama, prove su uvijek rado posjećene – i stari i mladi u hladu starih kestenova s jednakim žarom prate događanja na trkalištu i oko njega.

Kako se bliži kolovoz i alkarske svečanosti, cijeli Sinj kuca u ritmu topota konja, pulsiraju ulice grada koji živi za Alku, perjanicu UNESCO-a i hrvatske i svjetske nematerijalne baštine. Sve započinje u petak 7. kolovoza u 17:30 natjecanjem za 305. Baru. U subotu slijedi 305. Čoja, 8. kolovoza također u 17:30, a u nedjelju, 9. kolovoza u 16:30 alkari kopljanici bore se za slavodobitnički plamenac i svoje mjesto u dugoj i bogatoj alkarskoj povijesti.

Ulaz na prove, kao i na Baru i Čoju je besplatan. Ne propustite priliku biti dio ovih u svijetu jedinstvenih događanja i uživo sudjelovati u traileru za Alku!

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

Počele alkarske prove

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?