Uspješno održan koncert ZZ Quarteta na tvrđavi Kamičak

27.07.2020.
Vrijeme za čitanje: 2 - 3 min.
Uspješno održan koncert ZZ Quarteta na tvrđavi Kamičak Photo by Željko Zrnčić

Dana 23. srpnja, na tvrđavi Kamičak održan je veličanstveni koncert vrhunskih jazz glazbenika ZZ Quartet u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i Kulturno umjetničkog središta Sinj, te uz potporu Grada Sinja.

U jedinstvenom i prekrasnom ambijentu tvrđave Kamičak, svjedočili smo pravom ambijentalnom i glazbenom spektaklu pod zvjezdanim nebom, virtuoznom nastupu vrhunskih jazz glazbenika iz sastava ZZ Quartet kojeg čine: Simone Zanchini, Ratko Zjača, Martin Gjakonovski i Jože Zadravec.

Zahvaljujući bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, kao i nizu raznolikih kulturnih zbivanja, Sinj i Cetinska krajina već su se odavno zlatnim slovima urezali na turističku kartu Hrvatske. Zahvaljujući težnji za održivim turizmom, suživotom pažljivo osmišljenih aktivnosti u kojima podjednako uživaju i domaćini i gosti, manifestacije u alkarskom gradu uvijek plijene pozornost i privlače sve brojniju publiku.

Primjer takvih događanja su i koncerti na tvrđavi Kamičak. Na autentičnoj i jedinstvenoj utvrdi Kamičak s prekrasnom pozornicom pod vedrim nebom, organiziraju se koncerti klasične, ali i tradicijske te jazz glazbe. Takvim pristupom populariziraju se ovi, možda pomalo i zanemareni, glazbeni izričaji, a gdje bolje nego u Sinju, gradu bogate glazbene tradicije.

Turistička zajednica grada Sinja već nekoliko godina organizira uspješne i iznimno dobro posjećene koncerte kroz Glazbene večeri na Kamičku. Na ovoj autentičnoj lokaciji do sada su koncerte održali: Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Reinar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, jedinstveni udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira, etno sastav Veja, Nocturnal 4., a u organizaciji KUS-a - Etno Kamičak festival, koji je ove godine izostao zbog epidemiološke situacije.

Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent tvrđave pod zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu.

Ove godine, u skladu s preporukama stožera civilne zaštite i HZJZ, posjetiteljima koncerta najbolje od jazz glazbe predstavili su renomirani svjetski izvođači, Simone Zanchini, Ratko Zjača, Martin Gjakonovski i Jože Zadravec. Oduševljenje publike koje su izazvali ovi vrhunski glazbenici nije se moglo skriti. Izvođači i publika uživali su u uistinu jedinstvenom glazbenom spektaklu.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u realizaciji koncerta, kao i publici koja je nazočila koncertu i pridržavala se svih preporučenih mjera, a za sve one koji ipak nisu uspjeli nazočiti, lokalni Hit radio emitirati će snimku koncerta u prikladno vrijeme!

 Koncert ZZ Quartet na Kamičku

 Koncert ZZ Quartet na Kamičku

 Koncert ZZ Quartet na Kamičku

 Koncert ZZ Quartet na Kamičku

 Koncert ZZ Quartet na Kamičku

Foto: Željko Zrnčić

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?