Posjet francuske TV ekipe

09.10.2020.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Posjet francuske TV ekipe

Jučer, 8. listopada, posjetili su nas članovi francuske televizijske ekipe „Adrenaline“ radi snimanja epizode o UNESCO-voj baštini za serijal „The wonders of UNESCO“ francuskog TV kanala Voyage.

Cilj njihovog dolaska u naš dio Dalmatinske zagore bio je posjet Muzeju Sinjske alke, te UNESCOV-a nematerijalna baština grada Sinja, posebice Viteška igra Alka koja se nalazi na njegovom popisu od 2010. godine. Tijekom svog boravka u Dalmaciji, redatelj Luca Bergamaschi i asistentica režije Pauline Bernard-Vernay, snimati će priloge o UNESCO-voj baštini i u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku te otoku Pagu.

Prilog o Muzeju Sinjske alke i viteškoj igri Alki započeo je na sinjskom hipodromu gdje su snimane pripreme alkara kao i djeca polaznika naših konjičkih klubova. To su im omogućili članovi Viteškog alkarskog društva Frano Ivković i Stipe Šimundža, a iz KGK Alkar, Mirko Penić. U Alkarskim dvorima i na utvrdi Kamičak sniman je dio posvećen povijesnom konceptu Alke, njenoj opstojnosti kroz stoljeća, odrednicama što je čine posebnom, te razlozima njenog uvrštavanja na UNESCO-v popis nematerijalne baštine čovječanstva. Potrebne informacije dao im je kustos Muzeja Sinjske alke Tomislav Barhanović, alkar Petar Tomašević i alkarski momak Lovrin Tomašević.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli ovoj uspješnoj suradnji.

Posjet francuske TV ekipe

Posjet francuske TV ekipe

Posjet francuske TV ekipe

Posjet francuske TV ekipe

Posjet francuske TV ekipe

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?