Turska televizijska ekipa snimala reportažu o Sinju

15.10.2012.
Turska televizijska ekipa snimala reportažu o Sinju

Znamenitosti i prirodne ljepote Splitsko-dalmatinske županije moći će upoznati gledatelji turske televizijske kuće TV8 kroz emisiju Gulhan'in Galaksi Rehberi (Gülhanin vodič kroz galaksiju), u kojoj šarmantna voditeljica Gulhan Şen na neobičan i zabavan način prenosi atmosferu iz različitih destinacija širom svijeta.

Emisija se emitira već 5 godina na TV8, privatnom kanalu u vlasništvu komapnije MN6 koja posluje u turističkom i prometnom sektoru. Gülhan Şen je producentica i voditeljica, a emisiju je dosad snimala u preko 80 država i 300 gradova u cijelom svijetu. Gülhan je boravila u Hrvatskoj od 12. do 16. listopada i za to je vrijeme posjetila Split, Brač, Sinj i Trogir, gdje je snimala priloge za svoju emisiju. Emisija bi se trebala prikazati u studenom, a Gülhan predviđa da bi je moglo pogledati cca. 10 milijuna gledatelja (računajući i reprize).

U Sinju je ekipa turske televizije snimila Alkarsko trkalište, tvrđavu Stari Grad, Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, eksponate s izložbe Sinj - pogled na stvaranje jednog grada, Alkarske dvore i izvor Kosinac. Za Sinjsku alku ih je zainteresirao ovogodišnji posjet turskog veleposlanika Buraka Özügergina, a taj događaj su popratili i turski mediji. Gülhan, koja je već prije posjetila Istru, Zagreb i Dubrovnik, smatra da je Hrvatska jako privlačna turskim turistima zbog mora, sunca, povijesnih znamenitosti, dobre hrane i ljubaznih domaćina i stoga joj je drago što će sa svojom emisijom dati doprinos promociji naše zemlje.

U organizaciji boravka turske televizijske ekipe sudjelovali su Croatia Airlines, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Sinja.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?