Uspješno održana edukativna akcija 'Turist u svom gradu'

07.03.2022.
Uspješno održana edukativna akcija 'Turist u svom gradu' Roko Pavlinušić

Dana 5. ožujka, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, održana je jubilarna, deseta po redu edukativna akcija „TURIST U SVOM GRADU“ pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium te kustosa Zbirki Franjevačkog samostana.

Građani grada Sinja, kao i brojni gosti iz Splita, Trogira, Kaštela, Solina i Omiša imali su prigodu bolje upoznati gradske znamenitosti kao i neprocjenjivo kulturno blago u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske te u Zbirkama Franjevačkog samostana.

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao jednog od glavnih čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Bitno je istaknuti važnu ulogu naših turističkih vodiča u interpretaciji kulturne i povijesne baštine, tradicijskih običaja i specifičnosti našeg kraja.

Tako su mnogobrojni sudionici ove akcije uživali u razgledavanju gradskih znamenitosti i saznali nešto više o viteškoj igri Alki, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, palači i vili Tripalo, postajama križnog puta, tvrđavama Grad i Kamičak, a sve uz stručno vodstvo turističkog vodiča Ivana Vulete. Kroz impresivne postave Zbirki Franjevačkog samostana proveo ih je kustos fra Mirko Marić. Za okuse sinjskih delicija pobrinuli su se Edo i Mirna Crljen.

Zahvaljujemo se svim sudionicima ove edukativne akcije kao i svima koji su nam pomogli u njenoj realizaciji!

Foto galerija

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?