Uspješno održana 12. edukativna akcija 'Turist u svom gradu', Sinj 2024.

27.02.2024.
Uspješno održana 12. edukativna akcija 'Turist u svom gradu', Sinj 2024. Deila Doljanin

Dana 24. veljače, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča, održana je dvanaesta po redu edukativna akcija „TURIST U SVOM GRADU“, pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium.

Sinjani, ali i brojni gosti iz Splita, Trogira, Kaštela, Dugog Rata, s otoka Brača, Podstrane, Solina, imali su prigodu bolje upoznati gradske znamenitosti kao i neprocjenjivo kulturno blago u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i Muzeju Sinjske alke. Naime, prvotno je bio planiran obilazak tvrđave Grad s četrnaest postaja Križnog puta, ali zbog loših vremenskih uvjeta prilagodili smo turističko vođenje pa su pored Zbirki franjevačkog samostana, brojni posjetitelji obišli i Muzej Sinjske alke.

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao jednog od glavnih čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Bitno je istaknuti važnu ulogu naših turističkih vodiča u interpretaciji kulturne i povijesne baštine, tradicijskih običaja i specifičnosti našeg kraja.

Tako su mnogobrojni sudionici ove akcije uživali u razgledavanju gradskih znamenitosti i saznali nešto više o znamenitim Sinjanima i njihovom doprinosu u razvoju Grada, crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, viteškoj igri Alki, tvrđavi Kamičak, palači Tripalo, brojnim spomenicima, a sve uz stručno vodstvo turističkog vodiča Ivana Vulete, koji ih je proveo i kroz impresivne postave Muzeja Sinjske alke i Zbirki franjevačkog samostana uz voditelja Zbirki fra Mirka Marića. Za sve sudionike ove edukativne akcije organiziran je mali kviz znanja, uz prigodne nagrade. Za okuse sinjskih delicija pobrinuo se Edo Crljen.

Turistička zajednica grada Sinja zahvaljuje se svim sudionicima ove edukativne akcije kao i svima koji su pomogli u njenoj realizaciji!

Fotogalerija

Autorica Deila Doljanin

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?