Amerikanci će putem novina i radijske emisije promovirati Sinj

10.04.2013.
Amerikanci će putem novina i radijske emisije promovirati Sinj

Medijski i PR savjetnici iz SAD-a iskoristili su svoj dolazak u Hrvatsku za prikupljanje zanimljivog materijala za američko tržište. Rezultat njihova dolaska bit će promocija našega Grada putem novina i radijske emisije. Za Sinj su se zainteresirali putem nedavno objavljenog članka ''Five Great Reasons to Visit Sinj from Split'' (Pet razloga zašto posjetiti Sinj) bloggera Paul Bradburyja.

Elena Miramar i Darren Ballegeer su osnivači novina i portala Vision Hispania Newspaper, jednog od najčitanijih medija španjolskog (i engleskog) govornog područja u Kaliforniji. Urednici su emisije Expat Entrepreneurs koja se emitira svakog petka na Overseas radio network-u, a namijenjena je putnicima i poduzetnicima širom svijeta. Tijekom travnja i svibnja prepričavat će svoje doživljaje iz Hrvatske. overseasradio.com/darren-ballegeer-and-elena-miramar/

Gosti iz SAD-a su bili smješteni u apartmanu Vile Tripalo i hotelu Alkar. Nakon šetnje gradom uz pratnju turističkog vodiča, razgovarali su s direktoricom Orvasa d.o.o. (Vila Tripalo) Mirjanom Labetić- Nižetić, a posebno ih je zanimala priča o Miki Tripalu. Posjetili su ranč Mustang gdje su jahali i hranili konje, te kušali hranu pripremljenu na tradicionalan način. Pošto je u SAD-u posebno cijenjeno i traženo lavandino ulje, izrazili su želju da više saznaju o toj temi te smo im pokazali polja lavande u Biteliću. Imanje je u vlasništvu gđe Nevenke Stojić koja uspješno vodi Obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo Lavanda Bitelić.

Uz Sinj, naši su gosti već posjetili Cavtat, Dubrovnik, Pelješac, Split, a svoje putovanje nastavljaju prema Trogiru, NP Plitvičkim jezerima i Zagrebu. Članci o njihovom boravku u Sinju te emisija na Overseas radio network-u bit će objavljeni i emitirani u mjesecu svibnju.

Ako želite više saznati o objavljenim člancima, pratite nas na  visitsinj.com i na facebook stranici Sinj Tourist Board .facebook.com/visitsinj

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?