Upoznaj svoju zemlju - Sinj 2024

09.01.2024.
Upoznaj svoju zemlju - Sinj 2024

14.01.2024. u 12:00

Okupljanje ispred Alkarskih dvora

Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča.


U sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja "Osinium" i muzejima Sinjske alke i Cetinske krajine, poziva sve građane Sinja i Cetinske krajine, ali i sve posjetitelje i turiste na besplatan turistički obilazak.

Naime, ove godine poseban je naglasak na nematerijalnu kulturnu baštinu. Stoga, u sklopu ove akcije posjećujemo naša dva muzeja čiji postavi su uvelike posvećeni nematerijalnoj baštini, od viteške igre Alke do tradicijskog lončarstva ručnog kola iz Potravlja, nijemog kola, ojkavice- rere, pokladnih običaja podkamešničkih sela, umijeće gradnje cetinske lađe, zelovskih lula i ostale nematerijalne kulturne baštine našeg kraja.

Okupljanje je u 12:00 sati ispred Alkarskih dvora (Ured TZG Sinja i Muzej Sinjske alke), uz pratnju turističkog vodiča. Svi sudionici imati će priliku saznati nešto više o viteškom gradu Sinju, istaknutim osobama koje su utjecali na njegov razvoj, kao i značaju i bogatstvu nematerijalne kulturne baštine.

Veselimo se Vašem dolasku!!!

Facebook stranica događanja

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?