Festival 'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ', Vukovar 2024.

05.05.2024.
Festival 'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ', Vukovar 2024.

Ponos Hrvatske – grad simbol, grad heroj – već šestu godinu domaćin je iznimnog festivala 'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ'. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija od svog začetka je prepoznat kao top manifestacija HTZ-a, Europska komisija dodijelila mu je oznaku EFFE za značajne europske kulturne festivale, a dobitnik je i turističke nagrade Simply the Best UHPA-e i časopisa Way to Croatia.

Jedinstvenost i dragocjenost ovoga festivala okupljanje je bogate zaštićene hrvatske nematerijalne kulturne baštine koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske. Posjetitelji se u gradu biseru Dunava mogu upoznati s manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske, kušati autohtona hrvatska jela i uživati u ponudi najboljih hrvatskih vina uz mnoštvo izvrsnih koncerata, kreativnih radionica, izložbi i nastupa uličnih glazbenika i performera, klapa, tamburaša, KUD-ova i plesnih skupina.

Turistička zajednica grada Sinja ponosno sudjeluje od samih početaka ovog iznimnog festivala prezentirajući alkarski grad kroz nematerijalnu kulturnu baštinu i nastupe brojnih udruga.

Ove godine manifestacija se održavala od 3. do 5. svibnja, a u Vukovaru su gostovale juniorke Sinjskih mažoretkinja i Twirling klub Sinj uz voditeljicu Vesnu Samardžić. Nakon nedavnog Državnog prvenstva u Krapini, državne prvakinje u čak sedam kategorija, viceprvakinje u četiri te brončane u dvije kategorije rado su predstavile svoj rodni Sinj na ovom sjajnom festivalu i oduševile brojne posjetitelje svojim akrobatskim i plesnim vještinama.

Organizatori ovogodišnjeg Festivala su, kao i svake godine, Grad Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, agencija Organizatori bez granica i Hrvatska kuća „Materina priča“, a ove se godine kao partneri Festivala pridružuju TZ Bilogora-Bjelovar, Zadruga Vrhunsko vukovarsko, Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Lovačko društvo Zrinski i Vukovarski vodotoranj. Tema ovogodišnjeg festivala bila je hrvatska gastronomija s naglaskom na tradicionalnim i autohtonim hrvatskim jelima.

Facebook foto galerija

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?