6. Cetina Adventure Race i 4. Gradski izazov

06.06.2016.
6. Cetina Adventure Race i 4. Gradski izazov

U subotu, 4. lipnja u Sinju je održana 6. Pustolovna utrka Cetina adventure u organizaciji Kluba avanturističkih sportova Cetina adventure uz potporu Turističke zajednice grada Sinja, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Ove godine sudjelovalo je trideset natjecatelja (petnaest timova po dva člana) koji su startali ispred Doma mladih (Piccadilly club) u Sinju u 8 sati. Iznimno zahtjevna ruta duga 120 kilometara, sastojala se od četiri discipline: brdsko trčanje s orijentacijom (Trekking) u duljini od 40 km, kretanje u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu (Canyoning) 6 km, vožnja brdskog bicikla (MTB) 50 km i veslanjem kajaka (Kayaking) 25 km.

Cilj utrke u potpunosti je postignut u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima, svladavanjem prirodnih prepreka i nametnutih izazova. Ova utrka pridonosi obogaćivanju sportskih, turističkih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade i odrasle u turističkim destinacijama Cetinske krajine.

Pobjednički timovi su:

  1. mjesto: STARE POJATE, Duje Lekšić & Ante Pešić
  2. mjesto: CLUB PLAY, Vedran Ugrin & Ivan Grčić
  3. mjesto: TENDI TEAM, Ivan Milanović & Igor Levatić

U sklopu Pustolovne utrke Cetina adventure održan je i 4. Gradski izazov u kojem se natjecalo šezdesetak sudionika. Uz pomoć karte i uputa sudionici su trebali pronaći zadane točke po gradu Sinju i obaviti zadane zabavne zadatke, a sve to u maksimalnom roku od 2 sata na atraktivnim turističkim lokacijama grada.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Elena Perković Paloš, drugo mjesto je osvojila Antonia Plavša, a treće Paula Mihaljević. U muškoj konkurenciji pobijedio je Božidar Milanović, drugi je bio Ante Bubić, a treći Toni Bubić. U dječjoj kategoriji zlatnu medalju i pehar dobila je Matea Vukorepa, srebrenu medalju je dobio je Roko Višić, a brončanu Toni Križanac.

Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima obaju utrka!

Zahvaljujemo se svim sponzorima i volonterima!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?