Alka i alkarske 'prove'

14.07.2022.
Alka i alkarske 'prove' Ivan Alebić

Nakon opsežnog treninga na sinjskom hipodromu i ravnicama Sinjskoga polja, alkari se od danas 14. srpnja, pripremaju i na alkarskom trkalištu. Svaki dan od ponedjeljka do petka, od 18 do 20 sati imate priliku biti dio jedinstvenih priprema, i vidjeti kako alkari oštre oko sokolovo i namještaju čvrstu desnicu, a konji alkarske ergele navikavaju se na živahnu okolinu i pijesak alkarske staze.

Kako se bliži kolovoz i alkarske svečanosti, cijeli Sinj kuca u ritmu koračnica Gradske glazbe i topota konja, pulsiraju ulice grada koji živi za Alku, perjanicu UNESCO -a i hrvatske i svjetske nematerijalne baštine. Sve započinje u petak 5. kolovoza u 17:30 natjecanjem za 307. Baru. U subotu slijedi 307. Čoja, 6. kolovoza također u 17:30, a u nedjelju, 7. kolovoza u 16:30 alkari kopljanici bore se za slavodobitnički plamenac i svoje mjesto u dugoj i bogatoj alkarskoj povijesti.

Ulaz na „prove“, kao i na Baru i Čoju je besplatan. Ne propustite priliku biti dio ovih u svijetu jedinstvenih događanja i uživo sudjelovati u traileru za Sinjsku alku!

Alka 2022.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?