U Sinju start treće etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race

23.09.2022.
U Sinju start treće etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Miro Bulj: “Ovo je najveći sportski događaj u povijesti Sinja i Cetinskog kraja, naš turistički i sportski potencijal pokazat ćemo svijetu!”

Aktualni pobjednik slavnog Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard te brojna druga biciklistička imena svjetskog ranga vozit će ovogodišnji Cro Race.

Danas je u u Sinju održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race te najavljena treća etapa utrke koja će iz Sinja krenuti 29. rujna 2022. u 13 sati.

Ove godine utrka u Hrvatsku dovodi neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti 20 biciklističkih sportskih timova koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Grad Sinj ugostit će najveća imena profesionalnog biciklizma

CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Sinju, gradu domaćinu starta treće etape, najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati ovogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard, te najbolje biciklističke ekipe poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih.

– Ponosan sam jer je ovo najveći međunarodni događaj svjetskog ranga u Sinju i Cetinskoj krajini u povijesti. Utrka je vrlo značajna za promociju naših turističkih i sportskih potencijala. Značajna sredstva i napore ulažemo u sportsku, biciklističku infrastrukturu grada. Raskošne prizore i najbolje od Sinja prikazat ćemo svijetu… od naših Alkara, Samostana i Svetišta Gospe Sinjske, rijeke Cetine, aerodroma, hipodroma, Kamička… potrudit ćemo se da u Sinju bude najljepši start Cro Racea ikada – rekao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

30 milijuna gledatelja pratit će prijenos CRO Racea putem televizijskih ekrana

– Okupili smo dvadeset profesionalnih ekipa, od čega šest ekipa s najvišom licencom – World tour licencom. Dolazi nam ovogodišnji, najatraktivniji pobjednik Tour de Francea – 25-godišnji Danac Jonas Vingegaard kojemu će ovo biti prva utrka nakon osvojene najveće utrke na svijetu. Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja, a važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske – poručio je organizator Vladimir Miholjević.

– Izuzetno važno unaprijediti cikloturizam Grada, te ćemo ovom utrkom pokazati svijetu potencijal koji nudimo. Značajna sredstva i napore ulažemo u sportsku, biciklističku infrastrukturu. Planiramo dovršiti biciklističku stazu sa nogostupom i rasvjetom do Piketa. U procesu je idejni projekt izgradnje biciklističke staze s obje strane županijske ceste prema Otoku u duljini od osam kilometara. Usto, Sinj već ima pet obilježenih tematskih staza s putem na jednu stranu na Svilaju, a s druge strane na Kamešnicu – rekao sinjski dogradonačelnik i aktivni sportaš Denis Bobeta.

– Cikloturizam je jedan od proizvoda u koji Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije godinama ulaže na visokoj razini. Od izrade staza, brošura i promo materijala. Idemo na specijalizirane sajmove po Europi, od Verone do Milana i podržavamo sportska natjecanja utrke. Ovo prestižno sportsko natjecanje pridonijeti će turističkom pozicioniranju Dalmatinske Zagore, kao atraktivne cikluturističke destinacije. Bez aktivne predsezone i posezone nema ozbiljnog turizma – kazao nam je Joško Stella iz Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije.

Foto: Cro Race

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?