Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2023

21.09.2023.
Vrijeme za čitanje: 2 - 3 min.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2023

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race, održati će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a obuhvatit će šest etapa diljem Hrvatske na ruti dugoj gotovo 1.000 kilometara. Ovogodišnje, osmo po redu izdanje ove sportsko-turističke manifestacije, okupit će 18 timova iz brojnih zemalja, među kojima će biti i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Startovi, odnosno ciljevi etapa, svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi i regije koji iščekuju domaće i strane natjecatelje i posjetitelje.

Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala na istoku Hrvatske, ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj CroRace 2023 - Etapa 1, druga će ići od Biograda na Moru do Novalje, treća će spajati Otočac i Opatiju, četvrta Krk i Labin, Crikvenica i Ozalj bit će start odnosno cilj pete etape, a završna šesta etapa tradicionalno će se voziti od Samobora i završiti u Zagrebu.

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Značaj utrke u pozicioniranju turizma i gospodarstva Hrvatske, ali i u promoviranju njezine kulturno-povijesne baštine i prirodnih ljepota i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Hrvatska elektroprivreda, koji projekt prate i podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez te mnogi drugi brojni partneri i sponzori.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2023

Sportski dio utrke i ove će godine biti na visokoj razni, s očekivanim nastupima nekoliko najboljih svjetskih timova iz UCI WorldTeams kategorije. Na dosadašnjim izdanjima utrke sudjelovali su afirmirani i ljubiteljima biciklizma dobro poznati asevi, poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Jonasa Vingegaarda, koji su ilustrirali svu snagu konkurencije na ovom priznatom natjecanju. Uzbuđenja neće nipošto nedostajati jer je sudjelovanje vrhunskih biciklista idealan recept za dinamičnu utrku i napetu borbu za pobjedu.

Afinitet prema prezentaciji sportske izvrsnosti i raznolikost ruta čine utrku ne samo zanimljivom za natjecatelje, već i za gledatelje koji imaju priliku iz blizine vidjeti natjecatelje što dodatno povećava atraktivnost i živopisnu atmosferu CRO Racea. Osim što publici predstavlja čari profesionalnog biciklizma, CRO Race donosi i niz popratnih aktivnosti. Najmlađi posjetitelji u sklopu četvrte po redu Kids CRO Race virtualne utrke moći će iskušati svoje biciklističke vještine na virtualnim trenažerima.

Start utrke je 26. rujna u 12:25 sati u Primoštenu CroRace 2023 - Etapa 1, a svečanost proglašenja ukupnog pobjednika ovogodišnjeg izdanja utrke CRO Race održat će se u Zagrebu, u nedjelju 1. listopada u 15:00 sati, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Više detalja o etapama, satnicama prolaska i druge informacije možete pronaći i na internetskoj stranici crorace.com

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?