Viteško alkarsko društvo dobitnik je nagrade 'Suncokret ruralnog turizma 2020.' - 'Veliki zlatni suncokret'

01.07.2021.
Viteško alkarsko društvo dobitnik je nagrade 'Suncokret ruralnog turizma 2020.' - 'Veliki zlatni suncokret'

Viteško alkarsko društvo dobitnik je međunarodne turističke nagrade Suncokret ruralnog turizma 2020. – Veliki zlatni suncokret u kategoriji šampionska titula za Ruralno turistički projekt.

Nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ jedinstvena je po tomu što se dodjeljuje najboljim subjektima, programima, projektima i aktivnostima u cilju očuvanja izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga.

Suncokret ruralnog turizma 2020.

Projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i što je najvažnije, potiče i stvara nove proizvode ruralnog turizma. Zbog prošlogodišnje nepovoljne situacije s korona krizom, svečano uručivanje nagrada za 2020. godinu održano je jučer, 30. lipnja 2021., u multimedijskom centru Vršilnica u Zaprešiću.

Suncokret ruralnog turizma 2020.

Među brojnim sudionicima koji su nagrađeni u kategorijama: projekti zaštićenih i marketinških oznaka, ruralno turistički projekti, turističko seljačka gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam i atraktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, viteško natjecanje Sinjska alka, osvojilo je nagradu Veliki zlatni suncokret u kategoriji šampionske titule, u znak priznanja za poticanje domoljublja i očuvanje povijesnih, kulturnih, etnografskih i drugih vrijednosti gdje je Sinjska alka nezaobilazni simbol hrvatskog identiteta.

Suncokret ruralnog turizma 2020.

Nagradu su svečano uručile Marijana Petir, članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EU Parlamenta, Nataša Tramišak , ministarica regionalnog razvoja i EU fondova, Dijana Katica, predsjednica udruge „Klub članova selo“ i organizatorica manifestacije, a nagradu je u ime Viteškog alkarskog društva primio Boris Filipović Grčić, voditelj Muzeja Sinjske alke, uz nazočnost Davora Svaline, alkara i Domagoja Delije, alkarskog momka, te u pratnji Monike Vrgoč, direktorice Turističke zajednice grada Sinja.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?