11. ''Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda'', Sinj, 2016.

10.03.2016.

11. Nacionalni Sajam pršuta održava se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo turizma, HGK- Županijska komora Split, Hamag Bicro-a, HBOR-a, LAG-Cetinska krajina, TZ Grada Sinja, TZ Splitsko- dalmatinske županije, TZ grada Splita, uz medijsko pokroviteljstvo Slobodne dalmacije, Radio Dalmacije, časopisa Meso, sponzorstvo Erste Banke i Merkur osiguranje.

Proizvođači će kao i do sada imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.

U sklopu Sajma planira se održati kao i prethodnih godina ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača za čiju potrebu se oformljuje komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka i znanstvenika. Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.

Isto tako biti će organiziran bogat kulturno umjetnički program, upriličena promocija kulturno umjetničkih društava sa područja Dalmacije i Like, tradicijskih običaja i rukotvorina.

Predstavljanje proizvođača vina, maslinovog ulja, te ostalih autohtonih proizvoda sa područja RH.U sklopu izlagačkog dijela Sajma svojim proizvodima predstavit će se i 1.Klaster žena poduzetnica RH, kao primjer dobre prakse, te LAG-ovi sa područja srednjeg i južnog Jadrana. Posebna pozornost ove godine u suradnji sa HGK obratit će se i na predstavljanje oznaka „ Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno Hrvatsko“ Znak "Hrvatska kvaliteta("Croatian Quality") kupcu treba biti jamstvo da se radi o proizvodima koji jamačno predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi. Proizvodi sa znakom "Izvorno hrvatsko" ("Croatian Creation") imaju posebnu vrijednost. To proizlazi iz činjenice da se radi o proizvodima koji uključuju značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije, dakle o proizvodima s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.

Na ovogodišnjem Sajmu se očekuje sudjelovanje vodećih proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja RH Obiteljska poljoprivredna gospodarstva- proizvođači pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Istarskog pršuta i Drniškog pršuta», goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću i sudjelovanjem doprinesete značaju i važnosti ovogodišnjeg našeg i Vašeg Nacionalnog Sajma.

Do skorog viđenja na 11. ''Nacionalnom sajmu pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2016.''!

Program na fotografiji u prilogu!

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?