Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 2020.

07.10.2020.
Vrijeme za čitanje: 1 - 2 min.
Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 2020.

16. – 17. listopada, 2020.
Svečano otvaranje:
16. listopada 2020. u 11:30 sati
Hotel Alkar

Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj promovira tradicionalni način proizvodnje suhomesnatih proizvoda u suradnji sa novim standardima. Zahvaljujući konstantnom angažmanu svih suradnika, proizvođača, institucija i struke sajam se održava petnaestu godinu zaredom.

Nacionalni Sajam pršuta se u gradu Sinju proteklih godina održavao u mjesecu ožujku ili travnju s oko 70 izlagača a međunarodni karakter poprimio je zbog sudjelovanja izlagača s područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije. U izložbenom dijelu izlaže se pršut, suhomesnati proizvodi, sir, vino, maslinovo ulje te tradicionalni uporabni proizvodi koji se proizvode u ruralnom dijelu Dalmacije, Like, Slavonije i dalmatinskih otoka.

Na Sajmu se ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, očekuje sudjelovanje proizvođača pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda s područja RH, predstavnika regionalne mesne industrije, udruga proizvođača, obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta i vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Osim izlagačkog dijela upriličit će se bogati kulturno-umjetnički program a u sklopu sajma planira se i organizacija stručnih- edukativnih panela na kojima bi se proizvođači i posjetitelji mogli informirati o temama vezanim za problematiku proizvodnje, plasmana, zaštite i promocije tradicionalnih proizvoda (oznake kvalitete, uvođenje standarda, modela udruživanja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta) te programima poticanja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija, a posebno putem natječaja namjenjenih ruralnom prostoru.

Organizatori:

PODUZETNIČKI CENTAR SINJ
d.o.o za razvoj poduzetništva

Vrlička 41, 21230 Sinj
tel. 021 82 44 53
mob. 091 7356526

GRAD SINJ
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda

Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda

Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda

COVID19 Info

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?