Uspješno održana 1. 'Obiteljska biciklijada'

24.04.2017.
Uspješno održana 1. 'Obiteljska biciklijada'

Iako ovo nedjeljno travanjsko jutro nije izgledalo nimalo proljetno, to nije omelo sedamdesetak sudionika prve Obiteljske biciklijade da sretno stignu do cilja. U organizaciji BK Kamešnica, a uz pomoć Turističke zajednice grada Sinja, Grada Sinja i BK Vlaji, u Sinju je zaživjela još jedna hvalevrijedna manifestacija koja ujedinjuje prirodne ljepote Cetinske krajine, zdrav duh i tijelo, kao i obiteljsko zajedništvo i druženje.

Biciklisti svih dobnih kategorija i njihovi gosti iz Kaštela, Splita, Omiša i Zadra okupili su se na Šetalištu Alojzija Stepinca, ispod crkve, gdje su od 14 sati mogli preuzeti svoje brojeve i službene majice biciklijade. Turistička zajednica pobrinula se da naš kraj i mogućnosti koje pruža budu kvalitetno predstavljeni pa su svima bile dostupne turističke karte i informativne brošure.

Na rutu dugu 15,7 kilometara družina na dva kotača krenula je u 15 sati prošavši samim središtem grada, od crkve Čudotvorne Gospe Sinjske preko Pijace niz Glavičku ulicu do glavne prometnice, zatim uz sportsko-rekreacijski dio i označenim biciklističkim stazama uz Cetinu.

Iz prve ruke biciklisti su ukazali na neodgovarajuću, čak i opasnu prometnu infrastrukturu i konkretne probleme koje ih muče, osobito na kritičnoj prometnici uz sportski aerodrom do mosta preko Cetine na Kerepu. Nije nedostajalo ni odgojno-obrazovne dimenzije pa su i najmlađi bili u prilici naučiti o kulturi ponašanja u prometu, prometnim pravilima kao i o neizostavnosti kacige i ostale sigurnosne opreme.

Na samom kraju biciklijade svi sudionici fotografirali su se ispred kipa Čudotvorne Gospe Sinjske te se ponovno preko Pijace zaputili na mjesto polaska gdje su se okrijepili domaćim sirom, uštipcima i tjesteninom. Veselom druženju u samom centru grada priključili su se i radoznali inozemni turisti. Zasluženim darovima sa simbolima grada Sinja nagrađeni su najstariji sudionik Branko Jadrijević iz Glavica te najmlađi uspješni sudionik Miro Cega iz Splita.

Organizatori, BK Kamešnica, nadaju se da je ovo tek prvi u nizu sličnih događaja te da će se i ubuduće družiti i u još većem broju. Zahvale su upućene Turističkoj zajednici grada Sinja i Gradu Sinju na organizaciji, podršci i prepoznavanju ovakvih događaja, kao i policiji koja je izvrsno i strpljivo odradila posao i osigurala sve sudionike te kolegama iz BK Vlaji na suradnji i podršci.

Partners

Gdje odsjesti?
Hotel? Villa? Soba?